Mi lesz a szappannal?

Forrás: turizmus.com

 2019. március 24. 14:13

A Hilton-lánc újrahsznosítja a szappanokat, amiket a vendégek hagynak a fürdőszobában távozáskor.

A legtöbb vendég csak egyszer használja a fürdőszobába kirakott pici szappanokat, aztán otthagyja őket a mosdó szélén. Naponta szappanok tonnái kerülnek világszerte a szemétbe. A Hilton lánc azonban ezentúl másképp képzeli el a pici szappanok utóéletét, amint erről a Travel and Leisure hírt ad. A lap szerint teljesen normális, ha ezeket a kirakott kis piperecikkeket hazavisszük, elvégre benne vannak a szoba árában. A hotellánc együttműködési szerződést kötött a Clean the World-vel, egy olyan szervezettel, amely összegyűjti a használt szappanokat a szállodából, beolvasztja azokat, megtisztítja, és új szappanokat hoz létre a masszából a rászorulók számára.

A Hilton Hotels bejelentette, hogy összegyűjti szállodáiból – beleértve az Embassy Suites-t, a Hilton Garden Inn-et, a Hamptont, a Homewood Suites-t és a Home2 Suites-et is – a használt szappanokat. A Clean the World az újra feldolgozott termékkel a hajléktalanok menedékhelyeinek higiéniai készletét bővíti.

A Hilton-lánc szeződést kötött a Clean the World-del

Fotó: pexels.com

A Hilton már a múltban is számos környezettudatos kezdeményezést tett – emlékezteti olvasóit a Travel and Leisure. 2018-ban a vállalat tervet készített a széndioxid kibocsátás mennyiségének, valamint a műanyagok felhasználásánakcsökkentésére, szintúgy a gazdaságosabb vízfogyasztásra. Ma már egyre több hotel dönt úgy, hogy „zöld” lesz, és a vendégek is egyre jobban tudatában vannak annak, hogy a turizmus mennyire befolyásolja a környezetet. A környezetbarát attitűd egyrészt elkerülhetetlen lesz előbb-utóbb, másrészt jót tesz a házak marketingjének is, hiszen mind több az olyan turista, aki értékeli az efféle magatartást.