Miből fesztiválozik a magyar?

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 08. 15:44

A harminc év alatti magyar fesztiválozók harmada spórolt pénzből fizette a fesztiválbelépőjét.

A 30 év feletti szórakozni vágyóknak csak ötöde tett félre erre a célra, és többségük (44%) a fizetéséből vette meg belépőjét – derült ki az OTP Bank megbízásából készült felmérésből..

A 18 és 49 év közöttiek harmada volt valamilyen fesztiválon az elmúlt egy évben. Többségük, több mint 72 százalékuk pedig 30 év alatti volt. A fiatalabb generáció csaknem ötöde mondta, hogy a szüleitől kapta belépőjét.

Spórolni is tudnak

Fotó: turizmus.com

A harminc és ötven év közötti válaszadók többsége (44%) már a havi fizetésből vette meg belépőjét. Ebben a korosztályban a megkérdezettek mindössze 22 százaléka válaszolta azt, hogy előre félre kellett tennie a jegyre. A szülőkre pedig mindössze 1,5 százalék hagyatkozott.

A felmérés a banki szakemberek számára azt mutatta meg, hogy a pénzügyileg egyébként sokszor kevésbé tudatosnak gondolt fiatalabb generáció is hajlandó félretenni, megtakarítani, ha olyan rövid távú, határozott célról van szó, mint egy fesztiválbelépő megvásárlása.

A Pulzus kutatási applikációban feltett online kérdőíves kérdésekre adott válaszokból képződött a felmérés eredményeinek alapjául szolgáló 1000 fős minta, amely a 18-49 év közötti magyar alapsokaságot reprezentálja nem, kor, végzettség és településtípus szerint. Adatfelvétel időpontja: 2018. július.