Élőben veszik fel a Turizmus Café két adását a MICE Business Day-en

Forrás: turizmus.com

 2023. október 24. 16:50

Az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülő MICE Business Day keretein belül, a szakmai előadásokat követően a Turizmus Café két élő felvétele várja a résztvevőket október 26-án, e hét csütörtökön. A két téma mi más lehetne, mint a gasztronómia és a mesterséges intelligencia.

11:30 és 12:10 között várják az érdeklődőket Gasztronómia, turisztikai attrakció? című adásunkra, ahol a gasztroturisztikai, borászati trendeket, technológiai újításokat, élményalapú étkeztetést járjuk körbe, a szakma jeles képviselőinek véleményét megismerve.

A beszélgetés résztvevői megvitatják a magyar vendéglátás jelenlegi helyzetét, a változó igényeket, saját megfigyeléseik alapján. A magyar bor márkaépítésére, a nemzetközi bor- és pezsgőkonferenciákkal kapcsolatos érdekességekre, az Etyeki Piknik létrejöttének körülményeire, sikereire is kitérünk. A gasztronómiai turizmus és fenntarthatóság kapcsolata is szóba kerül majd, ahogy a munkaerőpiac átalakulásai is.

Beszélünk arról is, hogyan alkalmazkodik a gasztronómiai turizmus a fenntarthatósági elvekhez, például helyi élelmiszerforrások használatával, kevesebb élelmiszerhulladék generálásával és környezetbarát éttermekkel.

A panelbeszélgetés Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, Pesti István, a Michelin-csillagos tatai Platán Étterem séfje, illetve Kőrössy Zoltán, az Eventrend Group alapító társtulajdonosa részvételével zajlik.

14:30 és 15:10 között várunk mindenkit A mesterséges intelligencia átalakító ereje a turizmusban címet viselő Café felvételünkre, ahol az AI (mesterséges intelligencia) turizmusra kifejtett hatását járjuk körbe, a szakma jeles képviselőinek véleményét kihangsúlyozva. A beszélgetés résztvevői megvitatják az AI turisztikai kampányokban, szállodákban, utazásszervezésben való felhasználását. A biztonsági és humán aspektusok is szóba kerülnek majd, ahogy a munkaerőpiaci hatásai és a gazdasági fenntarthatóság is.

A panelbeszélgetés Dr. Kökény László, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, kutatója, Erdős Ákos, a Hello Agency tulajdonos-ügyvezetője, illetve Biró László, a Mediator reklámügynökség ügyvezetőjének részvételével zajlik.

A házigazda Szujó Zoltán műsorvezető, sportriporter. Szakmai talkshow-sorozatunk mindkét részének a Hungexpo C épületében található Plenáris terem ad helyet.