Michelin-csillagos ellátás tengerjárók fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 14. 13:18

Cornelius Galagher vendéglátós birodalma a tengeren, a csúcstechnológiás Celebrity Edge-i hajó fedélzetén található, ahol 3.300 éhes vendéget kell egyszerre jól lakatnia.

Lehet-e ennyi hajóra szálló turistát ellátni Michelin-csillagos szinten? Hiszen ezek az exkluzív éttermek a nagyvárosokban többnyire kis befogadóképességűek, és jó előre asztalt kell foglalnia a vendégeknek. Márpedig a hajózás egyre népszerűbb formája a vendéglátásnak, ahogyan a Telegraph cikkírója megjegyzi, tavaly kétmillió brit turista választotta a világlátás eme formáját. Azt pedig, hogy a vendégek igényesek is,mutatja,hogy Cornelius Gallagher egyszerre 29 éttermet és bárt nyitott a közelmúltban tengerjárók fedélzetén.

Egy hajón nem mindig lehet hozzájutni a különleges alapanyagokhoz, nem lehet csakúgy leküldeni valakit a piacra, hogy hozzon valamilyen izgalmas, ritka paradicsomfajtát. De Gallagher szerint a jó éttermek pontosan ugyanúgy működnek a tengeren, mint a szárazföldön. A legnehezebb dolog tehetséges séfeket találni. A hajó hatalmas gyomra óriási hűtőházakat rejt, ahol minden megtalálható, a kumquattól a quionáig, és a tenger kényes gyümölcseiig. Ahol kikötnek, ott rögtön megvásárolják az esetleg hiányzó friss alapanyagokat. A fedélzeten ugyanúgy kell vigyázni arra, nehogy sokáig tároljanak egy készételt, mint bármelyik Michelin-csillagos étteremben, legyen szó tésztákról vagy salátaöntetekről. A hajón nemcsak a hűtők óriási méretűek, de a konyha is futballpályányi.

A jó étterem a tengeren is úgy működik, mint a szárazföldön

Fotó: turizmus.com

Természetesen nem csupán a mérhetetlenül hosszú reggeli svédasztalokat kell tudni feltölteniük, de elkészíteni olyan exkluzív fogásokat is, mint mondjuk egy kagyló ceviche.

Idővel a tengerjáró hajók étkezési színvonala is emelkedik majd, és legalább olyan kifinomult lehet, mint a szárazföldi luxuséttermeké, ráadásul a nagy érdeklődés azt jelzi, van is kereslet az efféle konyhai bravúrokra – teszi hozzá a cikkíró.


Kapcsolódó cikkek