Michelin-csillagos séf nyit éttermet a Versailles-i kastélyban

Forrás: Atout France – Francia Idegenforgalmi Hivatal

 2016. szeptember 09. 15:18

A több Michelin-csillagos Alain Ducasse szeptember 13-án nyitja meg új kávézó-éttermét a Versailles-i kastélyban. Az elegáns, kortárs helyszínt az Ore névre keresztelik.

A Dufour-pavilon első emeletén lesz elérhető a híres séf gasztronómiai egysége, ahol a kávézó stílusába egy kis kortárs irányzat is keveredik.

A Versailles-i kastély ötlete mint helyszín abból ered, hogy a történelmet kedvelő sok ezer látogató megízlelhesse a hagyományos francia konyhán alapuló gasztronómiai remekeket.

Alain Ducasse a Hôtel Plaza Athénée éttermében eddig is előszeretettel használta a jardin de la Reine du Château de Versailles kertben termesztett zöldségeket. Így biztosan az Ore étteremben is ilyen különleges, helyi alapanyagokban lehet része a vendégnek.

Az Ore név választása nem véletlen, ugyanis a szó latinul szájat jelent. Alain Ducasse így emeli ki az ízlelés fontosságát. Ezen kívül pedig XIV. Lajos korában a „la bouche du roi” kifejezést használták az uralkodó ételének elkészítésére, tehát aki itt fogyaszt, úgy érezheti magát, mint egy király.

Az étterem másik különlegessége lesz, hogy miután a kastély látogatói hazatérnek, esténként lehetőség nyílik kibérelni az éttermet, estélyeket és rendezvények számára.

Kilátás a Pavillon Dufour-ból a kastély udvarára, Fotó: © Alain Ducasse - P.Tourneboeuf