Michelin-csillagos vendégséf a Sofitelben

 2013. szeptember 10. 16:48

Talán soha nem gyűltek össze ilyen sokan a Sofitel konyhájában, mint hétfő este. Élénk érdeklődés övezte Cyril Haberlandnak, a Chancelade-ben működő, egy Michelin-csillagos Chateau des Reynats-i étterem séfjének látványos bemutatóját.

Amint azt az eseményen résztvevő Roland Galaraghue, Franciaország budapesti nagykövete megjegyezte, a magyarok és a franciák abban is közösek, hogy szeretnek főzni és jókat enni.

Cyril otthonosan érezte magát a szálloda konyháján, ahol boszorkányos ügyességgel varázsolt ínyencfogást az éppen csak átsütött kacsamájból friss gyümölcsökkel, eperrel, rebarbarával. A Sofitel gasztronómiai vezetése nem először hívott vendégséfet, érzékeltetve, hogy egyre inkább a modern francia konyha felé tolódnak: ezt jelzi az új „bistronómiai" ebéd, a vasárnapi piacok frissességével, a szeptember végén sorra kerülő francia borhét és a Paris Budapest Bar sikeres sajt- és borízelítője is.

Cyril Haberland kedden délelőtt a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara hallgatóinak tartott prezentációt, ahol a fiatalok megismerkedhettek a legújabb francia ételkészítési elvekkel és technológiákkal. A közel három órás, a sült kacsamáj köré épülő bemutató során különböző konyhai eljárásokkal készülő mártások, köretek, és természetesen maga a főétel kerül terítékre.