Miért éppen Tunézia?

Forrás: turizmus.com

 2016. március 03. 21:20

Talán a fenti kérdés fogalmazódott meg sokakban, amikor a Magyar Utazási Irodák Szövetsége bejelentette: idei tavaszi közgyűlését Tunéziában tartja. Az együttműködést most aláírással is megpecsételte a szövetség és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal,az Utazás kiállítás előestéjén.

Szép számban gyűltek össze tour operatorok és újságírók a Marriottban március 2-án este, az apropó pedig nem más volt, mint a MUISZ és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal együttműködése volt.

Köszöntő szavaiban Erdei Bálint elnök elmondta: amikor felmerült, hogy sokmás külföldi utazási irodai szövetség példáját követve egy évben egyszer ők is külföldre vinnék közgyűlésüket, Tunézia volt az első, amely jelezte együttműködési szándékát. Ezt a MUISZ örömmel fogadta el ezzel is kiállva amellett az elv mellett, ami üzenet értékű. A szövetség ezzel is amellett foglal állást, hogy a politika és a terrorizmus nem szabhat határt a turizmus fejlődésének, szabadságának. Hogy a tagság is egyetért ezzel, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a rendelkezésre álló kapacitások gyakorlatilag két nap alatt megteltek.

Fotó Abdellatif Hamam és Erdei Bálint

Az esten részt vett és megköszönte Magyarország bizalmát, lojalitását, szimpátiáját Samia Ilhem AMMAR nagykövet. Mint mondta, a két ország között folyamatosan erősödnek a gazdasági és kulturális kapcsolatok, és ebbe a turizmus is szervesen beletartozik. Ennek jegyében vesz részt Tunézia az Utazás 2016 kiállításon az Afrika Expo keretében, tunéziai mozaik szlogennel, március 10-11-én pedig a Tunéziai_Magyar Gazdasági Vegyesbizottság ülésezik majd.

Az Utazás Kiállítás kapcsán több napra Magyarországra érkezett és a hazai turisztikai szereplőkkel is tárgyalásokat folytat Abdellatif Hamam, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal igazgatója. Mint mondta, harmadik látogatása ez a magyar fővárosban. A mostani aláírás szép kifejezése a közös gondolkodásnak, mindent megtesznek, hogy az országba érkezők biztonságban érezzék magukat. Büszkék rá, hogy Tunézia a világ egyik legfiatalabb demokráciája, 2015 december megkapta a Nobel békedíjat.

 

Az aláírást tunéziai ízek és kellemes, kötetlen kapcsolatépítés követte.

 

Fotók: Grósz Balázs