Sztárcukrász újította meg az Avalon Ristorante desszertkínálatát

Forrás: turizmus.com

 2023. február 20. 16:07

A Michelin-ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante Mihályi László cukrászmester szakmai vezetésével újította meg desszertválasztékát, amely nem szimplán gasztronómiai, hanem intellektuális és emocionális élményt is kíván nyújtani.

Bár az utóbbi időszakban divatos gasztroforradalomról beszélni hazánkban, szinte sosem említjük a vele párhuzamosan kialakuló és egyre erősödő cukrászforradalmat. Ennek egyik szószólója Mihályi László cukrászmester, aki első és mindmáig egyetlen magyar résztvevője a világ egyik legrangosabb cukrászati megmérettetésének, a Cupe du Monde de la Patisserie-nek és aki Cukrászda kategóriában a Dining Guide-díjak történetében elsőként Best Of The Best díjat érdemelt ki váci cukrászműhelyével, a Mihályi Patisserie-vel.

„Hosszú ideje figyeltük és csodáltuk Mihályi László munkásságát, mielőtt felkerestük őt. Nagyon fontos számunkra a folyamatos szakmai fejlődés, hogyan lehetne jobbat, maradandóbbat és izgalmasabbat alkotni – mondta Bajusz Gergely, az Avalon Ristorante gasztronómiai igazgatója. –  Tavaly nyáron kezdtünk el együtt dolgozni és fél év kellett ahhoz, hogy előálljunk egy olyan tányérdesszert kínálattal, mely méltó egy Michelin által ajánlott étteremhez."

Mihályi László és Bajusz Gergely (középen) az Avalon Ristorante csapatával

Fotó: Avalon Ristorante

Mihályi László vallja, hogy egy desszertnél az íz az, ami a legfontosabb, ugyanakkor szükség van mellé egy „wow" élményre, egy meglepetésre is, mely része a desszertevés izgalmának. Ennek mentén alakították ki az Avalon Ristorante desszertkínálatát, mely négy kiváló tételt tartalmaz.  A Tiramisu, a Chill Julienne, az Egzotikus pohárdesszert és „A krémes" mind hosszas tervezés eredményei, melyeknél az alapanyagokat a legkiválóbb helyekről szerezték be. Madagaszkári vanília és Olaszországból frissen érkező mascarpone is ott lapul a hozzávalók között.

Mihályi-féle desszertkreáció

Fotó: Avalon Ristorante

A szezonalitás jegyében a cukrász csapat minden évszakban újabb cukrászkölteményekkel lepi majd meg a hozzájuk látogató vendégeket – olvasható az étterem közleményében.

Mihályi László bekerült „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványukba gasztronómia kategóriában.