Milyen a burger, ha bécsi?

Forrás: turizmus.com

 2014. november 18. 20:34

Az amerikai típusú hamburger évtizedekig nem volt szalonképes a jobb éttermekben. Míg rá nem jöttek a séfek, hogy ebből is lehet luxus ételt, vagy legalábbis jobb minőségű, egészségesebb fogást varázsolni. Így tesznek a bécsi elegáns hamburgerezőkben is.

A Gumpendorfer utcában lévő A.J's American Diner vezetői úgy döntöttek, versenyre kelnek a világhírű amerikai gyorséttermi láncokkal, sőt, megteremtik azok szofisztikáltabb változatát is. Ezért helyben sütött, teljes kiőrlésű lisztből készült zsemléből, igazi frissen darált hússal, nem ezer kilométerről szállított paradicsomból készült házi szósszal öntözik meg a friss fejes salátás, lilahagymás, klasszikus tengerentúli szendvicset. A vendégek kívánságát 27 féle burger elégíti ki, a kevéssé laktatótól egészen a dupla New York-iig, amelyik kalóriaértéke felér egy több fogásos ebéddel.

A Kaiser utcai Flatschernél létezik vegetáriánus burger is, és azokra is gondolnak, akik csak láva kövön sütött steakre vágynak, így a hamburgeres menü csupán egy opció a sok közül.

Nemcsak fiatalokra apellálnak: a bécsi szeletet olykor az idősebbek is felcserélik valamiféle burgerre, hiszen a mai középkorúak már a különféle amerikai gyorséttermek nyitásakor voltak gyerekek.

www.ajsamericandiner.com