Milyen legyen a fedett Palatinus?

 2014. július 25. 14:01

Erre kereste a választ egy kutatócsoport a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megbízásából – a Palatinus tervbe vett téliesítése előtt.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) fejlesztési programjának egyik kiemelt elemeként azt vizsgálta, hogy a tervek szerint téliesítendő Palatinus Strandfürdő látogatói között melyek a meghatározó célcsoportok, és ezeknek milyen speciális igényei vannak. A kutatást a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Turizmus, Szabadidő és Szálloda Intézete munkatársainak irányításával az intézet másodéves hallgatói végezték el.

A kutatást vezető Behringer Zsuzsanna és Kiss Kornélia elmondta: négy lehetséges célcsoportot azonosítottak: sportolók, kisgyermekes családok, "fiatalok" és külföldiek. A kutatási eredmények alapján a BGYH Zrt. számára a Margitszigetet sportolásra használó, illetve az egészségtudatos, aktív sporttevékenységet (is) űző célcsoport megszólítása lehet a leginkább gyümölcsöző. E célcsoport tagjai a többi csoporthoz képest gyakrabban látogatnak fürdőbe, és a szigetet a nyári időszakon kívül is kedvelik.  A sportolók döntő többsége úszómedence, élménymedence és szauna nélkül nem tud elképzelni egy fedett fürdőrészleget.