A főváros vonzza karácsonykor a legtöbb magyar vendéget

Forrás: turizmus.com

 2021. december 21. 11:46

Minden második Szallas.hu-n foglaló vendég hotelben karácsonyozik, a legtöbb látogatót Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs vonzza.

Karácsonykor is szép számmal lesznek, akik útra kelnek, bár a foglaltsági szint alatta van az ilyenkor megszokottnak – derül ki a Szallas.hu adataiból.

A vendégek fele hotelben, ötödük apartmanban, 14 százalékuk vendégházban, 13 százalékuk panzióban, 2 százalékuk pedig egyéb szálláshelyen tölti majd az ünnepet. Csaknem az utazók fele keres fel karácsony idején wellness-szolgáltatást nyújtó szálláshelyet.

„Ilyenkor, az őszi-téli időszakban megnő a félpanziós ellátást nyújtó wellnesshotelek népszerűsége: a nyárhoz képest arányaiban 19 százalékkal több keresésnél használták a félpanziós, 31 százalékkal többször a hotel, és 111 százalékkal többször a wellness szűrőt a szálláskeresők” – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere.

A szakember azt is elmondta, hogy az átlagos foglalási érték 94 270 forint országos viszonylatban, éjszakákra lebontva pedig 8827 forintba kerül a szállás egy főnek karácsonykor. A vendégek átlagosan két éjszakát maradnak.

A legtöbb belföldi vendéget Budapest vonzza karácsonykor

Fotó: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

A népszerűségi toplista élére Budapest, Hajdúszoboszló, Eger, Hévíz és Pécs kerültek az idén. Őket követi Szeged, Siófok, Gyula, Zalakaros és Egerszalók. A Szallas.hu-n foglalható 14 600 magyarországi szálláshely 27 százaléka fogad még vendégeket az ünnepi időszakra.

A szállásadók gyakran sztárfellépőkkel gondoskodnak az emelkedett hangulatról, énekel majd például Oláh Gergő is. De csilingelnek majd a poharak a welcome pezsgőtől és összekoccannak a forraltboros bögrék is. Természetesen a vendégek elégedettségét ínycsiklandó ünnepi fogásokkal fokozzák.

 

A téli slágerrégió Észak-Magyarország

Régiós bontásban egyébként Észak-Magyarország viszi a foglalások csaknem ötödét. A régió települései közül Eger, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebbek. Őket követi Miskolc, Noszvaj, Parádsasvár, Háromhuta, Szilvásvárad, Mátrafüred, Demjén és Parádfürdő. Még a régió szálláshelyeinek harmada foglalható a karácsonyi időszakra. Az átlagos foglalási érték itt 91 240 forint.