Mindent a Bocuse d'Orról

Forrás: Vendéglátás

 2016. május 09. 19:43

Komoly szakmai összefogás eredményeként május 10–11-én Budapest adhat otthont a világ legrangosabb szakácsversenye európai selejtezőjének, amelyre a SIRHA kiállítás keretében kerül sor. A Vendéglátás magazin összegyűjtötte, mit is érdemes tudni a versengésről.

A 2012 tavaszán Brüsszelben megrendezett Bocuse d’Or Europe versenyen sikerült először magyar versenyzőnek kijutnia a szakácsok legrangosabb megmérettetésének világdöntőjére. Lyonban aztán Széll Tamásnak sikerült az, ami még „újonc” nemzetnek korábban soha, és bekerült a top 10-be.

2014-ben a stockholmi európai döntőn duplán örülhettünk, hiszen nem csupán Molnár Gábor végzett a továbbjutást jelentő 9. helyen, hanem hivatalossá vált: a következő, 2016-os kontinensviadal házigazdája Budapest lesz.  Ezt követően 2015 februárjában Molnár Gábor a lyoni döntőn 13. helyezést ért el.

Idén ismét Széll Tamás nyerte meg a hazai döntőt, és a sorsolás szerint a második versenynapon, vagyis május 11-én 9.40 perckor, a 8-as boxban kezdi meg a főzést commis-jával, Szabó Kevinnel, felkészülésüket coachként Vomberg Frigyes segíti.

A cikk folytatási itt olvasható: http://vendeglatasmagazin.hu/mindent-a-bocuse-dorrol/