Mindjárt itt a kvaterkázás ideje az Avason!

Forrás: turizmus.com

 2022. július 02. 13:20

Az Avalon Fleet és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával újra itt az Avasi Kvaterka, ezúttal buborékokkal a középpontban.

Az avasi pincesorok zsongó világa egyre több élettel telik meg, várnak mindenkit pezsegni, hűsölni, hogy részese legyen a városrész virágzásnak.

2022. július 9-én, szombaton délután 17 órától indul a nagy durranás, egészen éjfélig, vagy kipukkadásig.

Az eseményre biztosan kinyit a Polgármester Pince, a Svájci Borház, a Nádler Pince, a Poroszkai Pince, a Pinyó, a Deák Pince és az Avasi Bortanya, ahol ezúttal is a már jól megszokott, parádés hangulattal és ínycsiklandó borokkal készülnek.

Az avasi pincesorok világa a Kvaterka idején még több élettel telik meg

Fotó: Avasi Kvaterka

Lesz minden, ami buborék, és felpezsdíti a fülledt nyári estét: sörök a Gyertyános Sörfőzdéből és a zip’s-től, Miskolc város borai Áts Károlytól, Vincze Bélától és a Palkó Pincészettől, habzóborok, pezsgők a Cardium Borászattól, a Kreinbacher Birtoktól és a Kern Bor- és Pezsgőháztól, a KT Borászat fröccsei, prosecco, cider, a kicsiknek pedig szörp és szóda.

Kvaterka falatokkal csillapíthatjuk a bubik okozta bugyogást, de miccset is sütnek, hiszen a forró nyári estékhez hozzátartoznak a grillen sercegő húsok. A hangulatot pedig a La Barriere Manouche fűszerezi meg 20 órától a Bortanya teraszán, úgyhogy lehet majd összebújni, andalogni, zsizsegni, riszálni is.

Egy csepp romantikus összeszusszanás vár mindenkit a város tetején

Fotó: Avasi Kvaterka

Az Avasi Kvaterka ad otthont az 1. Avasi Pinceszépségverseny ünnepélyes díjátadójának is, ahol a győztesek átvehetik megérdemelt jutalmukat.

De a jubileumi, X. Avasi Borangolás alkalmával gyűjtött adományokat is ez alkalommal adják át a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolának, illetve az avasi református templomnak.

Gurgulázó jókedv, szisszenő üvegek, gömbölyű poharak, felbukkanó ismerősök, kirobbanó hangulat, zenezizegés, tücsökciripelés és egy csepp romantikus összeszusszanás vár mindenkit a város tetején.

A rendezvény ingyenesen látogatható, további részletek az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Kapcsolódó cikkek