Minibusz-üzemeltetésre írt ki pályázatot a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 13. 15:22

Nyílt pályázatot írt ki minibuszos vállalkozások számára a Budapest Airport a következő öt évre, miután a jelenlegi szolgáltató, az Airportshuttle.hu Zrt. szerződése 2015 végén lejár.

A Budapest Airport nyílt pályázaton hirdette meg a minibuszos szolgáltatás üzemeltetésének lehetőségét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a főváros és a repülőtér vonzáskörzete területére, mivel a jelenlegi szolgáltató ötéves szerződése 2015 végén lejár. A nyertes pályázótól megbízható és minőségi szolgáltatást várnak el 2016. január 1-től egészen 2021. január 31-ig.

A pályázatot a Budapest Airport csütörtökön hirdette meg, annak lebonyolításával pedig a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Irodát bízta meg. A pályázati dokumentumok és az egyéb tudnivalók is ettől az irodától vehetők át, illetve ők adnak felvilágosítást. A pályázaton az első ajánlatokat október 1-ig kell megtenni, a második forduló pedig várhatóan  október 29-én, a végső ajánlatok megtétele után, november 5-én, az eredményhirdetéssel zárul.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a minibuszos szolgáltatás minden szempontból megfeleljen a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek, illeszkedjen a repülőtér magas minőségi szolgáltatásainak palettájába – kommentálta a pályázati kiírást a területért felelős Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér szolgáltatások vezetője. – A célunk az, hogy a Budapest Airport utasai az igényeiknek és a pénztárcájuknak megfelelő, megbízható közlekedési szolgáltatások közül választhassanak, akár gyakran utazó üzletemberekről, akár hátizsákos fiatalokról legyen szó."

 

A reptéri minibusz-szolgáltatást jelenleg üzemeltető Airportshuttle.hu Zrt. vezérigazgatója, Antal Mihály szerkesztőségünknek elmondta: még nem ismerik a kiírás részleteit, de természetesen szándékukban áll indulni a pályázaton.