Minőségellenőrzés támogatással a hévízi magánszálláshelyeken

Forrás: turizmus.com

 2016. március 30. 16:17

A nyaralási szokásaink különbözőek, azonban abban egyformán gondolkodunk, hogy az éves szabadságról szeretünk kipihenten, élményekkel feltöltődve hazaérkezni. Hévízen ennek érdekében a magánszálláshelyek további színvonal emelkedéséért is tesznek.

A vendégházak üzemeltetői nagyszerű lehetőséget kaptak az idei szezonra. 100%-os támogatási intenzitású pályázati forrásból alkalmuk nyílt a szálláshelyeik minőségi fejlesztésére. A fedezetet az Önkormányzat biztosította a magánszálláshelyektől befolyt idegenforgalmi adó összegének 50%-os visszaforgatásából, melynek összege tavaly 16.000.000 forint volt.

Az elbírálás, valamint a nyertesekkel a támogatási szerződések megkötése 2016. március 23-ig megtörtént, így a megvalósítás szakaszába lépett a hévízi önkormányzat által finanszírozott és a helyi TDM egyesület által lebonyolított minőségfejlesztő pályázat.

 

Közel 100 sikeres pályázó indíthatja el a vendégek komfortérzetét növelő fejlesztéseit Hévízen, amelynek keretében a szállásadók az általuk befizetett idegenforgalmi adó terhére szerezhetnek be olyan eszközöket, amelyek által a vendégek nyaralása kényelmesebb lesz, növeli a komfortérzetet, a szállás felszereltségét, eszközparkját, így az eltöltött vendégéjszakák számát is emeli.

A benyújtott pályázatok által felhasznált keretből - összesen 8.680.000 forintból - a szállásadók leginkább síkképernyős televízióra, konyhai kisgépekre, kerti bútorokra, napozóágyakra, hajszárítóra, vasalóra, légkondicionálásra, alvásminőség javítására, mosási lehetőség és számítógépes sarok kialakítására, kerékpárra költenek. A fejlesztéseket már az idei szezonban élvezhetik a vendégek.

A kezdeményezés idén valósult meg először a Hévízi Szobakiadók Szövetségének ötlete alapján. A lebonyolítás és a teljes elszámolás a Hévíz TDM Egyesület szakmai segítségével nyár végéig fejeződik be. Ekkor összesítésre kerülnek a tapasztalatok, amelyek birtokában a következő évre történő esetleges újabb pályázati kiírás feltételei módosulhatnak, így remélhetőleg még több szállásadó élhet a lehetőséggel.