Minőségi élmények Rádpusztán

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 03. 11:16

Három év múlva 10 ezer látogatóval szeretne büszkélkedni a nemrégiben megújult Rádpuszta Gasztro- és Élménypark, amely jelentős térségi összefogással valósult meg.

Az egy éves próbaüzem után tartott sajtótájékoztató apropója az volt július 31-én, hogy a Balatown névre keresztelt civil kezdeményezéshez  elsőként csatlakozott a Fekete Zoltán tulajdonos tervei által megvalósított Gasztro- és élménypark. A civilek által életre hívott egységes platform célja, hogy a helyi lakók büszkék legyenek hagyományaikra, környezetükre, szolgáltatásaikra, mert csak a régió közösségének összefogásával növekedhet tovább a Balaton imázsa.

A sajtótájékoztatón Fekete Tamás, a Balatoni TDM vezetője arról beszélt, hogy a minőségileg is vállalható turisztikai termékek között van a helye a Rádpuszta Gasztro- és Élményparknak.

A Balatown a part és a környék szolgáltatásait minőségi szempontok szerint rendszerező és bemutató civil kezdeményezés, melyben előkelő helyen állhat a rádpusztai gasztrokomplexum, amely a minőségi szórakozás és kikapcsolódás jegyében újult meg, az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Program keretében. A felújítás nyomán a birtokon a hagyományokat modern köntösbe bujtatták, hogy mindenki számára befogadható és szerethető élményt nyújtson: a  Magyar Borok Pincéjében a 22 magyar borvidék nedűi kóstolhatók meg, a gyerekeket játszótér és lovarda várja.

Az élménybirtok másfél évtizede működik a Balatonlelle és Szemes közötti Rádpusztán, egy 6,5 hektáros természetvédelmi területen. A 459,4 milliós beruházási program nyomán egy 300 fő befogadására alkalmas rendezvényközpont és egy csárda fogadja a látogatókat, ahol hagyományos magyar ételeket kínálnak.