Mintegy másfél milliárd a margitszigeti szállodák felújítására

Forrás: turizmus.com

 2017. október 19. 11:38

Látványosan megújulnak a DHSR Margitsziget közösségi terei, valamint a Grand Hotel Margitsziget szobái – tájékoztatta szerkesztőségünket a Danubius Hotels Group Spa Divíziója.
A Danubius Health Spa Resortban, egymilliárd forintot meghaladó beruházás keretében átépítésre kerül a lobby, a földszinti konferenciatermek, a gyógyászati recepció valamint a vendéglátó egységek.

A jelenlegi Boróka Bár helyét egy bistro jellegű étterem veszi át, a Kamilla Presszó helyén pedig négy, multi funkciós, nappali fényes különterem épül, beépített technikával és a mobilfal rendszernek köszönhetően variálható méretekkel. A szállodában folyó rendezvényekről a főbejárattal szembeni fali panelen található, egyedileg irányítható, digitális információs rendszer segíti majd a tájékozódást.
A szálloda belső terei Sütő Kata belsőépítész terveit megvalósítva kapnak új arculatot, világos, pasztellszínekkel, s modern, kényelmes bútorokkal.

A túlnyomórészt üvegfelületekkel határolt lobbyban a vendégek az épületen belül is a margitszigeti zöldkörnyezetben érezhetik magukat. A front office pult mögötti üvegfal a Japánkertre enged rálátni. Az első ütem befejezését 2018 februárjára tervezik.

Még csak látványterven a megújuló DHSR Margitsziget

Fotó: Danubius Hotels

 

A második ütemben a régi gyógyászati recepció helyén épül kényelmes váró, valamint külön bejáratot alakítanak ki a Nagyrét felől a gyógyászati részlegek vendégei, illetve a konferenciák résztvevői számára.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a Grand Hotel Margitsziget második emeleti szobáinak felújítása, a 2016-ban elindult munkálatok folytatásaként. A több százmillió forintos beruházás során egy új szobatípussal, a nagy alapterületű deluxe plus kategóriás szobákkal bővül a kínálat.

Az 1873-ban Ybl Miklós tervei alapján épült Grand Hotel szobáinak berendezését az épület stílusához illően a monarchia korabeli hangulatát visszaadó, klasszikus, visszafogott elegancia jellemzi, Caesar Herrer tervei szerint.

A két szálloda madártávlatból

Fotó: Danubius Hotels

Kapcsolódó cikkek

Új hotel nyílt Baján

2017. október 02.