Brad Pitt és Snoop Dogg borait is megkóstolhatjuk az Avasi Borangoláson

Forrás: turizmus.com

 2024. május 13. 12:18

A XII. Avasi Borangolás programkínálata idén tovább bővül, hiszen igazi világsztárok borait is megkóstolhatják a rendezvényre látogatók május 16-19. között Miskolcon.

Immár 12. alkalommal kelnek életre a miskolci történelmi Avas macskaköves, kanyargós utcái az Avasi Borangolás idején: 80 programhelyszínen 62 borászat várja az érdeklődőket csütörtöktől. Zenei programokból sem lesz hiány, három színpadon 18 koncert zajlik majd, mindeközben számos utcazenész fokozza a hangulatot a pincesorokon és a borházakban.

A szervezők számos újdonsággal készültek idén. A világsztárok terére olyan hírességek pincészetének borait hozzák el a fesztiválozók részére, akik már beírták magukat a film-, zene- vagy sporttörténelembe. Felvonultatja legjobb borait Andrés Iniesta, aki az FC Barcelona és a spanyol válogatott egykori sztárfutballista középpályásaként világ- és Európa-bajnok, többszörös BL-győztes, spanyol bajnok és kupagyőztes lett. A Francis Ford Coppola Winery remekei egyenesen a filmvilág központjából, Kaliforniából, a nemzetközi popzene brit állócsillaga, Sting borai pedig Toszkánából érkeznek hozzánk. Jon Bon Jovi fiával közös francia borászata, a Hampton Water is bemutatkozik a XII. Avasi Borangoláson, mint ahogyan a soul, r'n'b és pop egyik meghatározó hangja Mary J. Blige Sun Godess márkájának darabjai. Snoop Dogg saját borával és a Brad Pitt nevével fémjelzett Chateau Miraval különleges provanszi rozé pezsgőivel is találkozhatnak azok, akik kilátogatnak az eseményre.A világsztárok mellett a hazai borászatok széles kínálata és megjelenik az Avason, és a legjobb bükki borokról sem kell lemondania azoknak, akik a helyi termékek elkötelezettjei. Már a fesztivál szakmai napján jótékonyságú célú, exkluzív sétáló borkóstolón ízlelhetik meg a bükki borászok nedűit.

A Brad Pitt nevével fémjelzett Chateau Miraval pezsgő is megkóstolhatót lesz Miskolcon

Fotó: Avasi Borangolás

 

Nemcsak a borkínálat mutat újdonságokat, hanem a zenei műfajok is. Igazi kuriózumnak lehetnek fültanúi azok a borangolók, akik pénteken késő este a bárzongoristák koncertjeit választják.

 

Már négy napon át tart a borangolás

Az Avasi Borangolás 2024-ben négynaposra bővül: az első, szakmai napot követő két nap a pörgős, nyüzsgős, zenés, táncos, borozós szórakozásról szól, míg a negyedik napon közös piknikezésre hívják a fesztiválozókat. A Borangolás Más-Napján, azaz vasárnap a lazulásé, beszélgetéseké, evés-ivásé a főszerep, az Avastető a város legnagyobb piknikparkjává alakul. Ezen a napon egész nap gyerekfoglalkoztatók, előadások és koncertek várják a kisebbeket, míg szüleik a Telekom Hello Szülő programján beszélgetéseket hallgathatnak Hajós Andrással, Holló Mártával és Erőss Zsolt feleségével, Sterczer Hildával.

Május 16. és 19. között rendezik meg az Avasi Borangolást

Fotó: Avasi Borangolás

 

Új helyszínként jelenik meg a felújított Avasi kilátó és környezete. Az OTP Kilátó Színpadon a Maszkura és a tücsökraj, Zsaya, a Holdeső és a Fazekas Gyermekkórus és a Ritmiklift zenél majd. Az Avalon Fleet Amfiteátrum Színpadon a Lóci játszik, a Folkfonics és a Z!ENEMi gondoskodik a hangulatról, míg a Nagyavason helyet kapó Kvaterka Rap Színpadon a Hősök, Copy Con és Siska Finuccsi szórakoztatják a közönséget.

Az Avasi Borangolás programjai egy kivételével ingyenesen látogathatók. Az Áts Károly x Günzer Tamás borkóstolójára előzetes jegyváltás szükséges.