Mit rejt a Pannónia hajó?

Forrás: turizmus.com

 2016. június 02. 13:47

Budapest gasztrohajója nem csak a vendégek számára különleges. Technikai felszereltsége a legmodernebb éttermek konyhájával is felér, így nem csoda, hogy hónapról hónapra más-más étterem szeretné kihasználni a hajó fedélzete adta lehetőségeket.

A hajó felújítása során a konyha kialakítása volt az egyik legnehezebb feladat. Ami nem is csoda, hisz olyan éttermek séfjeit kell kiszolgálnia, akik nap, mint nap a legmodernebb konyhatechnológiák használatával készítik el fogásaikat, és ebből itt sem engedhetnek, hiszen a Pannónia konyhájában is igazi gasztronómiai alkotófolyamat zajlik napról napra.

 

A konyha kialakítása komoly technikai felkészültség után volt csak lehetséges. Mivel az eszközök mérete meghaladta a bejáratok méretét, így csak az oldalfal megbontásával, majd visszaállításával volt csak lehetséges az eszközpark kiépítése. A séfek otthonának kialakítása egy egész évet vett igénybe, hiszen minden elemét művészi pontossággal kellett megtervezni, majd beépíteni. A konyha felszereltségének kiválasztásánál is fontos szerepet játszott az eszközök mérete, hiszen elegendő munkafelületnek is maradnia kellett. A hosszas tervezés és munka eredménye lett a Duna varázslatos Gasztrohajója, melynek fedélzetén hónapról hónapra az ország legkülönlegesebb éttermei mutatják be menüsoruk fogásait.

"Általában az ilyen típusú kisebb hajóknál a legnagyobb problémát az áram hiánya okozza, hogy ezt áthidaljuk, egy segédgépet kellett a hajótestben elhelyezni, és ennek segítségével tudjuk a konyhagépek nagy energiaigényét biztosítani. A konyhánk így maximum 20 fő kiszolgálására alkalmas, ahol hatfogásos menüket készítünk a Stílusos Vidéki Éttermiség alapító éttermeinek séfjeivel. A konyha legpraktikusabb kialakítása és a legmodernebb konyhagépek kiválasztása mellett nagy hangsúlyt fordítottunk a porcelán és egyéb kiegészítőkre is, hogy kicsit játékosabbá, de ugyanakkor ünnepélyesebbé tegyük a szervizt. Azok a kollégáim, akikkel már sikerült itt együtt dolgozni, szintén jó élményekkel távoztak és elégedettek voltak a konyha kialakításával, illetve a Dunán mindezidáig egyedülálló vendéglátással." – nyilatkozik Ruprecht László, az Európa Csoport catering igazgatója.

További részletekért látogasson el a www.pannoniahajo.hu honlapra! (x)