Mobil házakkal segíti a tüdőgyógyintézetet a Balatontourist

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 22. 09:13

A Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet járványügyi feladatainak könnyítésében vesz részt a Balatontourist. A cég mobil házakkal segíti az intézet dolgozóinak munkáját.

A kórház udvarában felállított házakban tudnak a munkába érkező nővérek COVID-19 védőöltözetbe, átöltözni, ezt követően léphetnek be az épületbe.

A farkasgyepűi intézet 2020 tavaszán, a járvány első hullámakor kért segítséget a Balatontouristtól. Magyarország legnagyobb kempinglánca áprilisában 2 mobilházat kivett az értékesítéséből és ideiglenesen átadta a tüdőgyógyintézet számára. Az ideiglenesen biztosított két mobil ház használatáról szóló megállapodást meghosszabbították 2021. április 15-éig – adja hírül közleményében az OPUS GLOBAL Nyrt.

A füredi kemping egyik mobil háza

Fotó: balatontourist.hu

A 24 m2-es mobilházakat a Balatontourist Füred Kemping & Üdülőfaluból szállították tavasszal a Tüdőgyógyintézet területére. A házak egy közös előtérből nyíló két kis méretű szobával, és fürdőszobával, WC-vel rendelkeznek, valamint klímával és temperáló fűtőtestekkel felszereltek, így megfelelő körülmények biztosíthatók a téli időszakban is az egészségügyi dolgozók részére.

A segítségnyújtás az intézmény és a cég között kölcsönös volt: a Balatontourist belső használatú COVID-kézikönyvvel is készült a kempingek nyitására, melyhez Dr. Medgyasszay Balázs, a kórház főigazgatója nyújtott szakmai segítséget, többek között a biztonságos vendégfogadáshoz szükséges feltételek megteremtésével kapcsolatban – írja a közlemény.

A kempingek biztonságos üzemeltetése érdekében a társaság több további óvintézkedést is tett: megerősítették a takarítási protokollt, plexifalakat raktak a recepciós pultokra, kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki, és bővítették a házirendet is. Módosították a szolgáltatásaik körét, és kollégáikat felkészítették a vendégfogadásra. Az általános és teljes körű fertőtlenítés céljára ózon generátorokat is vásároltak.

A társaság bízik abban, hogy a rendelkezésre bocsátott mobilházak hozzájárulnak a járvány elleni küzdelem eredményességéhez.