Mógor Attila éttermet nyitott

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 10. 18:44

Minden külön értesítés nélkül megnyitotta első, saját éttermét Mógor Attila. A 41 éves szakács mögött hosszú és elismert szakmai múlt áll.

Korábban a Gepárd és Űrhajóban dolgozott, azt megelőzően a Károlyi Étterem konyháját vezette, sokat tanult a Csalogány 26-ban,  de letette névjegyét a székesfehérvári 67 Étteremben és a tarcali Andrássy kúriában is. Mint a Nemzeti Szakácsválogatott tagja, 2008-ban a Báselben ezüstérmet nyert csapatot erősítette.

 

Életének nagy álma valósult meg azzal, hogy kitárhatta a Fűvészkert Tálcás Bisztró ajtaját (képünkön középen, mellette Tersztyánszky Dániel és Tersztyánsziky Andor, a Károlyi Étterem vezetői). A Fűvészkert oldalában lévő egykori vendéglátóhelyet kibérelve nem riadt meg (az álmoskönyvek szerint sem sok jót ígérő) környéktől, sem attól, hogy mindent egymaga végez a háromszintes épületben, amelynek alagsorában egy olyan autentikus borospincét alakított ki a tulajdonos, amilyennel kevés budapesti vendéglátóhelyen lehet találkozni.

A bisztró délelőtt 10-től van nyitva estig, vasárnap kivételével. Olyan egyszerű fogásokat kínál Mógor Attila, amelyeket főzni és enni is szeret: a vadas marha, a brassói aprópecsenye és társaik szerepelnek a táblán, ezer forint körüli áron. Hogy a környék el- és befogadja a nemes egyszerűséggel főző szakács bisztróját, arra reményt adhat, hogy a nyitás utáni második napon már az utcán állt a vendégek sora, volt, aki háromszor jött vissza madártejért.