Molekuláris gasztronómiával hódított a Gundel a Faust Bálon

Forrás: turizmus.com

 2015. február 18. 15:13

A Gundel étterem szolgáltatta az idei báli szezon kiemelt rendezvényének, a Magyar Állami Operaházban megrendezett jótékonysági Faust Bál vendéglátását február 14-én, Valentin-napon.

A bál tudományos és művészi tematikájának megfelelően, a Gundel klasszikus konyhája és a kortárs gasztronómia ihlette formabontó fogások elkészítéséhez a legjobb alapanyagokat – többek között friss kecsege, borjú szűz, szarvasgomba, libamáj, pácolt szarvas sonka, fekete trombitagomba - használták a Gundel séfjei.

 

A tudomány jegyében a finomságok elkészítésénél és tálalásánál különleges hozzávalókat is használtak, mint például szárazjeget vagy folyékony nitrogént, valamint olyan természetes anyagokat és kivonatokat, amelyek érdekes textúrát kölcsönöztek a kreációknak. Néhány delikát falat ízelítőül: „Mefisztó Boszorkánykonyhájából: Fehér paradicsom eszencia puha üvegcukor „vattával"; Borjú emulzió füstölt öt-hagyma zselélapok között; Kecsegekocka parajjal töltve, kápia paprika púderrel; Libamáj macaron zöldalma „kaviárral", méz kristályokkal...

A felszolgált ételeket Merczi Gábor executive chef vezetésével 30 séf és szakács készítette elő a bált megelőző napokban. A páholyokban több mint 5000 db különleges falatkát, a báli vendégsereg számára pedig 5000 db kóstoló falatkát készítettek elő, amelyek közül minden egyes ételt a bál alatt a helyszínen fejezett be és tálalt a Gundel közel 50 szakácsa.