Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Forrás: turizmus.com

 2024. április 25. 19:01

Az Arany Kaviár Étterem új séfet igazolt több mint 30 éve működő konyhájának élére.

Molnár Bence (24) személyében 2024. április 25-től új séf dolgozik az Arany Kaviár Étterem élén.

Molnár Bence

Fotó: Arany Kaviár Étterem

A fiatal, tehetséges szakember a szerethető ételek készítése, a hagyományok és az alapanyagok tisztelete mellett a zero waste szemléletet is fontosnak tartja.

Bence visszatérő alakja a Bocuse d’Or séfverseny-sorozatnak, amelyen először Veres István oldalán, commis-ként jutott a lyoni világdöntőig, majd tavaly a hazai döntőben már versenyzőként mérettette meg magát.

Pályafutását a Michelin-csillagos Bábel Budapestben kezdte, majd Tiago Sabarigo sous séfjeként folytatta a szintén Michelin-csillaggal díjazott Essencia Étteremben.

Molnár Bence az Arany Kaviárban egy új, kreatív kóstolómenüvel debütál, amely mellett az étlap részeként az à la carte ételek is fontos szerepet kapnak.

„Szeretem a kreatív munkát, szeretek újdonságokat kitalálni, mind az ételek megalkotása, mind a tálalás során. Először a szemével eszik az ember – de ha az ízekben is ugyanazt kapja, akkor dolgoztunk jól. Szásával és Attilával (Molnár Attila és Nyíri Szása tulajdonosok) szinte az első perctől kezdve nagyon jól egymásra tudtunk hangolódni, az elképzeléseim nagyon jól passzolnak az Arany Kaviár elegáns, ám mégis progresszív stílusához” – vallja az új séf, aki az általa létrehozott új koncepcióban szeretné megmutatni a hazánkban található halak sokszínűségét is a tányéron.

Molnár Bencét kiváló szakemberekből álló csapat veszi körül.

Nyíri Szása a magyar halak területén szerzett tudásával, míg Jose Guerrero, az Arany Kaviár Étterem tesztkonyhájának (Anima) séfje pedig az innovatív technológiákkal végzett egyedi ízek felkutatásával segíti őt.

Molnár Attila a szintén megújult éttermi szerviz csapattal (Nyikos Ádám étteremvezetővel és Kincses Dávid Head Sommelier-vel) a Wine Spectator által nemzetközileg is elismert bor- és champagne-kínálatról gondoskodik.

Az Arany Kaviár új csapata

Fotó: Arany Kaviár Étterem

A vendégek az étterem arculatában is számíthatnak meglepetésekre az elkövetkező hetekben.