Monarchista sörpremier a történelmi Magyarország közepén

Forrás: turizmus.com

 2015. március 09. 17:41

A boldog békeidők ízeit idéző prémium sörkülönlegességet mutatott be a Szent András Sörfőzde 2015. március 7-én Szarvason, a történelmi Magyarország közepén.

Az imperial-pilsner típusú „Monarchista" nem csupán nevében eleveníti fel hazánk egy jelentős történelmi korszakát, de a sör valamennyi alkotóeleme az egykori monarchia területéről származik.

 

Valódi prémium sörkülönlegességgel köszönti a tavaszt Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéje. A Szent András Sörfőzde 2015. március 7-én Szarvason, a Liget Wellness és Konferencia Hotel****-ben mutatta be új, imperial-pilsner típusú sörét, a Monarchistát. A boldog békeidőket idéző sörkülönlegesség új karakter a magyar kisüzemi prémium sörök piacán.

A magas komlótartalmú és alkoholfokú imperial-pilsner típusú sör gondosan válogatott alkotóelemei, az aranyló színt adó bécsi, pilseni maláta, a pilseni sörök ízkarakterének egy elengedhetetlen összetevője, a cseh zatecky-saazer, valamint a szlovén magnum komló együttes ereje a Monarchia korát idézik meg. Az elegánsan száraz sör hat hét érlelés után kerül a palackokba. A sör valamennyi alkotóeleme az egykori monarchia területéről származik, ezért is lett a jelmondata a Ferenc József korát idéző Viribus Unitis, azaz „egyesült erővel".