Mórahalmon zárult az MSZÉSZ régiós üléseinek sora vidéken, felkészül Budapest

Forrás: turizmus.com

 2016. április 14. 19:39

A dél-alföldi fürdőváros látta vendégül a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége régiós üléseinek utolsó tanácskozását, ahol 10 szállodás és a társult tagok „kemény magja" mutatkozott be és számolt be eredményeiről, újdonságairól.

Ahogy valamennyi régióban, itt is jó évkezdetről számoltak be a jelenlévők, és a statisztikai is alátámasztja, hogy vendégszámban és árbevételben, RevParban is meghaladta a régió a tavalyi évet. Azon túl, hogy a találkozó ismét jó alkalmat nyújtott a tapasztalatok, szakmai kérdések kötetlen és hatékony megvitatására, érdekes, elsősorban a régió adottságaihoz igazodó előadások is elhangoztak, ezúttal egészségturizmus témában.


Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója azt a tervet mutatta be, amely szerint az Alföld vízre épülő egészségturizmusát saját brandként promotálnák a jövőben, az érintett szolgáltatók, fürdők, hotelek bevonásával. A kampányban célzottan fókuszálnak majd a kiemelt célcsoportokra, és eszerint alakítják majd az eszközöket is.

Szegedi Andrea Europa Spa szaktanácsadó izgalmas és gondolatébresztő előadásban világított rá a minősítés fontosságára, és jól illusztrálva mutatta be, milyen is egy jó SPA, mit kell tudnia ahhoz, hogy igazán vonzó legyen.

Andres Tamás szállodai online marketing szakértő és blogger volt a nap harmadik előadója, aki abban igyekezett segíteni a hotelek képviselőinek munkáját, hogy hogyan tegyék magukat jobban láthatóvá, miért fontos a mobil eszközökön való hibátlan megjelenés, milyen trendek vannak az online marketingben, miért fontos az online stratégia és a webanalitika.

 

Kovács István főtitkár a dél-alföldi kollégákat is tájékoztatta a szövetség aktuális ügyeiről és a kiemelt lobbitémákról.

A Colosseum Hotelben megtartott, szokás szerint jó hangulatú beszélgetés az utolsó volt a vidéki régiós ülések sorában, az utolsó régiós találkozó a budapesti lesz április 21-én.