MORGENS – 10 éve lendületben

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 11:39

A születésnap apropóján Katona Zoltánnal, a cég ügyvezetőjével beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

10 éve indult a MORGENS, hogyan emlékszel vissza, milyen volt az akkori szakmai környezet?

A MORGENS 2012-ben egy baráti és szakmai szerveződésből jött létre Nagykanizsán. Mindannyian fiatal turisztikai / szállodai szakemberek voltunk, láttuk a szállodák akkori legnagyobb problémáit: a vidéki házak bonyolult weboldalrendszerekkel dolgoztak, és a piacra akkoriban betört online marketing boomra sem voltak felkészülve.

Ekkor tettük le a ZADÍR weboldal rendszerünk alapjait, és eleinte csak Google Ads-szel foglalkoztunk. A piac még nem értette, miért (lesz) fontos az online marketing, de már akkor voltak úttörő házak, akik nyitottak voltak a komolyabb online megjelenésre, igényelték és értékelték az újdonságokat.

Mi volt a vízió, és miben szerettetek volna mások/jobbak lenni, mint a többi ügynökség? Sikerült-e megvalósítani, és ha igen, mi az a cél, ami még hajt benneteket előre?

Nem volt víziónk. Kezdő vállalkozóként - én 24 éves voltam akkor - mindenképpen bizonyítani akartunk, ezért rengeteg időt fordítottunk tanulásra és fejlesztésre. Ami biztos volt, az a filozófia, hogy profin, naprakész szakértelemmel segítsük a szállodákat a hatékony vendégszerzésben. Ekkor a Google Ads volt a csodafegyver, mellyel azonnal potenciális vendégeket lehetett megszólítani, így ebben az eszközben pallérozódtunk a legerőteljesebben. Nagyon hamar Kiemelt Google Partnerek lettünk. Hamar kiderült azonban, hogy ez nem elég, ezért az online eszközök terén megszerzett tudásunkat még szélesebb skálán kellett elmélyíteni, és ekkor már több vendégszerző szoftver fejlesztését is elkezdtük.

Az évek alatt természetesen kialakultak a célok, a MORGENS megtalálta identitását és küldetését. Azt valljuk, hogy megoldásainkkal és szoftvereinkkel a vendég teljes életútját le tudjuk fedni, az inspirációtól a visszatérésig (online marketing, weboldal, RoomSome Booking Engine, RoomSome Loyalty). Így partnereink vendégszerző stratégiája nálunk egy kézben lehet.

Mik voltak a legnagyobb kihívások, és a legnagyobb sikerek a 10 év során?

Egy ilyen komplex digitális ügynökség, mint a MORGENS, legfontosabb feladata a folyamatos tanulás, és fejlesztés. Ez egy „never ending story", nem lehet megállni egy pillanatra sem.

Sok sikert éltünk meg, de azt valljuk, hogy "nekünk akkor megy jól, ha a Partnereinknek is jól megy", így minden sikeres kampány, szezon, vagy év után boldogok vagyunk.

Több neves szakmai szereplő is minket választott az évek során komplex ügynökségének (Barack Resort, Hotel Európa fit), de az idei év legjobban várt pillanata, hogy az Accent Hotelsnél elinduljon a RoomSome rendszerünk vadonatúj, multihotel verziója.

A MORGENS csapata, középen Katona Zoltán: náluk nem jellemző a fluktuáció

Fotó: MORGEN'S

Mi az, amire a legbüszkébb vagy?

A minimális fluktuációra mind dolgozói, mind ügyfél oldalon. Ma már közel 30 fős csapattal dolgozunk, és az elmúlt 10 év során csupán 2 fő távozott a MORGENS-től. A kollégáim előtt pedig le a kalappal, folyamatosan erőn felül teljesítenek, amiért hálával tartozom. A Partnereinknél is az állandóság adja a stabilitást, akivel egyszer elkezdünk dolgozni, ott a szakmai kapcsolat egyre mélyebb és erősebb lesz.

Személyes oldalról a legbüszkébb a 2018-ban elnyert Turizmus Szakma Példaképe - ifj. Papp Imre Emlékdíjra vagyok! Imi volt, aki először hitt bennünk, és szavazott bizalmat a MORGENS-nek. Rengeteget tanultam tőle és mindig csodáltam azt az alázatot, ahogyan a Hotel Kapitány céljaiért küzdött! Ezt az elvet viszem magammal én is a MORGENS-nél.

Szerinted mi jellemzi ma leginkább a szállodai online marketinget, mik a legégetőbb kérdések, legnagyobb nehézségek?

A rohamosan fejlődő eszköz- és riportrendszer. Nekünk van egyfajta edukációs feladatunk is a Partnereink felé, hiszen egy-egy eredményt több aspektusból is meg lehet vizsgálni, és ezt nekünk tudni kell érthetően elmagyarázni. Ehhez nagyon nagy bizalom kell a Partner részéről is felénk. Ennek a bizalomnak a megszerzése az egyik kiemelt feladatunk.

Mik a következő évek megvalósításra váró tervei, hol szeretnéd látni a céget 10 év múlva?

Megyünk előre az úton, és ugyanezzel a tűzzel dolgozunk tovább, hogy a Partnereink elérjék és túlszárnyalják kitűzött céljaikat.

(X)

Írásunk eredetileg a Turizmus.com Magazin 2022. júniusi számában jelent meg.