Mosolykártyával fogadja a vendégeket egy budapesti szálloda

Forrás: turizmus.com

 2021. március 27. 12:10

Egy egyszerű mosolynak óriási hatása lehet a közvetlen környezetünkre, íme a Párisi Udvar Hotel Budapest jó gyakorlata, hogyan lehet kifejezni a szíves vendéglátást maszkban.

Az elmúlt egy évben mindannyian maszkot húztunk, a mindennapjaink része lett ez a szájat és orrot – és gyakran érzelmeinket is – eltakaró védelmi vonal. Megtanultunk együtt élni vele, tudjuk, hogy megelőzhet betegségeket, ugyanakkor óriási űrt is hagy maga után: nem látunk mosolyt az emberek arcán. Holott minden élethelyzetben, így a szállodaiparban és a vendéglátásban is hatalmas ereje van a mosolynak.

A Párisi Udvar Hotel Budapest nem szeretett volna lemondani a mosolygás erejéről, ezért mosolykártyákat és kitűzőket készített, amivel biztonságos módon mutathatják meg vendégeiknek és kollégáiknak, hogy a maszk alatt is változatlanul ott lapul a mosoly – ismertette saját megoldását a szálloda.

Mosoly a kitűzőn...

... és a recepción a következő felirattal: "I wish I could see your smile, so there is mine"

Fotó: Párisi Udvar Hotel Budapest

Bejelentkezéskor a recepciónál vagy éppen az étteremben egy elviteles csomag átvételekor ez egy olyan apró figyelmesség, amit mindenki értékel, ráadásul a szálloda tapasztalata szerint a dolgozók hangulatára is egyértelműen pozitív hatással van – érdemes lenne jó gyakorlatként a turizmus-vendéglátás területén elterjeszteni, amíg maszkra vagyunk kötelezve.