MSZÉSZ: balatoni tanácskozás Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2018. február 14. 15:03

Zalakaroson, rögtön kiemelkedő látogatottsággal, több mint 80 fő részvételével indult a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége régiós üléssorozata.

A Balatoni régió ülésén 33 szálloda 44 kollégája vett részt, illetve 22 társult tag 30 feletti képviselője hozta el termékét bemutatni.

A nagy érdeklődésnek minden bizonnyal a helyszín is fontos apropót szolgáltatott, hiszen a Park Inn Zalakaros csak bő fél éve fogad vendégeket. Az ülés után lehetőség nyílt háznézésre is. A résztvevőket Baldauf Csaba régióvezető, majd Horváth Tibor igazgató köszöntötte, bemutatva egyben a helyszínt is, amely kiváló konferencialehetőségekkel, jó szervizzel, és nagy vendégszeretettel fogadta a szakmát.

Üsztöke Botond köszönti a résztvevőket

Fotó: turizmus.com

A régióülés „koreográfiája” a szokott módon zajlott, előbb a hotelek számoltak be tapasztalataikról, majd a társult tagok bemutatkozása következett. A jelenlévő szállodások alapvetően pozitív évet tudhatnak maguk mögött, kategóriánként és lokáció alapján persze eltérő mértékben. De a hangulat egyértelműen pozitív volt, és ugyanilyen tendenciák várhatók az idei első negyedévre is, amit csak erősít a március 15-ei és a húsvéti hétvége.

Baldauf Csaba köszönti a résztvevőket

Fotó: turizmus.com

A kávészünetet követően Merkert Szilvia, az Accent Hotel Management részéről szállodák üzemeltetési nehézségeiről beszélt, Maráczi Gábor pedig a szállodafejlesztési trendekről.

Nagy volt az érdeklődés

Fotó: turizmus.com

Végezetül Kovács István főtitkár ismertette a szövetség negyedéves munkáját és az aktuális ügyeket. A szállodásokat jelenleg talán leginkább a Kisfaludy Program foglalkoztatja. A benyújtási határidő március 14-e, a maximum 150 szobás házak 70%-os intenzitásig pályázhatnak 16 milliótól 1,5 milliárd forintig terjedő támogatásra.

Kiemelt figyelmet kapott még az új adatvédelmi törvény, illetve a package travel direktíva hazai átültetése is. Utóbbi azért érinti a szakmát, mert a csomag tekintetében a szállodák is utazásszervezőnek minősülnek. Az új EU direktíva májustól lép érvénybe.