MSZÉSZ: A dél-alföldi szállodák nyári bevételei "súrolták" a 2019-es szintet

Forrás: turizmus.com

 2021. október 21. 10:48

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetség (MSZÉSZ) Dél-alföldi régiója szerdán rendezte meg őszi ülését, melyen 15 szálloda és több mint 30 társult tag kiállításával kísérve egy baráti hangulatú, interaktív megbeszélést tartottak a szakemberek.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben megrendezett régióülésen a házigazda képviseletében Bogdán Tamás szállodaigazgató köszöntötte a jelenlevőket.

A régióülések hagyományának megfelelően a szállodák jelen lévő képviselői ezúttal is információt cseréltek az elmúlt időszak forgalmáról, üzleti várakozásaikról, jövőbeni terveikről.

15 szálloda és több mint 30 társult tag vett részt a Dél-alföldi régióülésen

Fotó: MSZÉSZ

A résztvevők egyértelműen pozitív nyári eredményekről számoltak be: május végétől, de legkésőbb június közepétől mindenütt „berobbant" a vendégforgalom és köszönhetően a magasabb átlagáraknak és költésnek, ezekben a hónapokban többen bevételi szinten – ahogy ők fogalmaztak – „súrolták a 2019-es szintet" – tájékoztatta szerkesztőségünket Juszkó Anita régióvezető, a kecskeméti Four Points by Sheraton igazgatója. A wellness-szállodák a nyári hónapokban 90 százalék feletti kihasználtsággal működtek a belföldi utazóknak köszönhetően, míg a városi szállodák a különböző sportesemények, rendezvények idején üzemeltek teljes kapacitással. Elhangzott azonban az is, hogy nagyon hiányoztak a külföldi vendégek, augusztusban jelentek meg először az egyéni külföldi utazók, de a szervezett csoportos vendégek még mindig elmaradnak. A régió szereplői az őszi várható eredmények tekintetében is optimisták, november, december hónapokra is szépen vannak előzetes foglalásaik.

A régió szereplői az őszi várható eredmények tekintetében is optimisták

Fotó: MSZÉSZ

A régió szállodáiban a munkaerőhiány jelenleg a városi szállodákban jelent nagyobb kihívást, nagy érdeklődés fogadta az atipikus foglalkoztatási formákról, munkaerőkölcsönzés lehetőségeiről tartott prezentációt.

A rendezvényen bemutatkozott a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület, a 2022. januártól életbe lépő kötelező szálláshely-minősítésekről Mihály Mariann adott elő a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület képviseletében. Az MSZÉSZ szokásos beszámolóját Kovács István elnöki tanácsadó tartotta meg.