A jövő szállodája, innovatív belsőépítészet és Bocuse d’Or sikertörténet

Szerző: Németh Andrea

 2016. május 25. 19:13

Bár az MSZÉSZ rendkívüli közgyűlése összehívásának fő okai a szövetség belügyeihez kapcsolódtak, szakmailag is tartalmas napon vannak túl a szállodások. A közgyűlésen hangzott el Bienerth Gusztáv kormánybiztos expozéja is (lásd külön hírünket).

Niklai Ákos elnöki szavai felvázolták a hazai turizmus dinamikáját, illetve azokat a napirenden lévő szakmai ügyeket, amelyekkel folyamatosan foglalkozik a szövetség a szállodások érdekeit képviselve. A csupa pozitív mutató mellett Niklai Ákos azokra a sarokpontokra is felhívta a figyelmet, amelyek kevésbé kielégítőek, és éppen ezért fontos rájuk odafigyelni. Egy részük a küldőpiacok átrendeződését érinti, jelentős részük pedig a működést befolyásolja, kihatva a versenyképességre és a jövedelmezőségre.

 

A nap folyamán három előadás is érdekes információval gazdagította a megjelenteket. Matthias Koch ügyvezető a jövő szállodájáról ismertetett egy tanulmányt, Varró Zoltán pedig A jó design jó befektetés címmel tartott, példákkal is illusztrált prezentációt. Végül Hamvas Zoltán, a magyarországi Bocuse d’Or Akadémia elnöke tartott tájékoztatót a Bocuse d’Or 2016. május 9-11. budapesti döntőjének tapasztalatairól.

A szakmai tanácskozáson – rövid volta ellenére – a tagság az ország minden területéről képviseltette magát, így a közgyűlésen ezúttal is jó alkalom kínálkozott a networkingre és tapasztalatcserére.

A közgyűlés fotóit ITT tekintheti meg.