A Covid-helyzet okozta kihívásokról az MSZÉSZ nyugati régióülésén

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 29. 17:08

A Nyugati régió ülésével megkezdődött az MSZÉSZ őszi régióülés-sorozata a bükfürdői Caramell Premium Resortban szeptember 29-én.

A rendezvényt Csere András szállodaigazgató, a testület Nyugati régiójának vezetője nyitotta meg, köszönetét fejezve ki a jelen lévő 19 szállodának és 41 társult tagnak.

A régió tájékoztatás szerint a tagok felszólalása során mindenki megosztotta a koronavírus-járvány ideje alatt tapasztalt rendhagyó helyzetben végzett operatív folyamatokat, beszéltek arról, ki hogyan élte meg az utóbbi időszakot, hogyan alakult az üzletmenet, továbbá milyen tervekkel indulnak neki az elkövetkezendő hónapoknak.

mszesz

Az MSZÉSZ Nyugati régiójának ülése a bükfürdői Caramell Premium Resortban szeptember 29-én

Fotó: MSZÉSZ

Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnök előadásának főbb témái közé tartozott a VIZA digitális okmányolvasóval és az NTAK-kal kapcsolatos újítások, valamint aktualitások megosztása. Az elnöki beszámoló során szóba kerültek a jövőben esetlegesen kidolgozandó támogatási lehetőségek a szakma részére és a megvalósítandó közös célok hatékony eszközeinek előteremtése.

Gendúr András, az MSZÉSZ gasztronómiai társelnöke a kategóriánkénti ajánlásokról és a büféasztalon használatos Covid-protokollról tartott előadásából több praktikát és tippet megismerhettek a résztvevők.

mszesz

Az ülés egyik vitatémája volt, miként lehet nem csupán megtartani, hanem visszacsábítani a pályaelhagyó szakmabelieket

Fotó: MSZÉSZ

A kerekasztal-beszélgetés során – amely Baldauf Csaba (MSZÉSZ-elnök), Kovács Balázs (Danubius Hotels, vezérigazgató és MSZÉSZ-alelnök), illetve Gendúr András (La Perle Noire) részvételével, Csere András moderálásával zajlott – fő témaként beszéltek a tagtársak a szakmát erőteljesen érintő munkaerőhiány okozta nehézségekről.

Megvitatásra került az is, miként lehet nem csupán megtartani, hanem visszacsábítani a pályaelhagyó szakmabelieket és milyen alternatívát alkalmaznak a jelenség mérséklésére és megoldására.