Optimista vakrepüléssel mennek neki a szállodák 2023 első hónapjainak

Szerző: Kaszás Fanni - Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. november 09. 17:13

Elnöki beszámolóval és HR-kerekasztallal folytatódott az MSZÉSZ közgyűlése a Radisson Blu Béke Hotelben november 9-én.

Elsőként Könnyid László köszöntötte a közgyűlés résztvevőit, egyrészt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatóságának tagjaként, másrészt a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nkft.  ügyvezető igazgatójaként.

Könnyid László köszönti a résztvevőket

Fotó: Tamás Pál

Tolmácsolta Horváth Péter vezérigazgató és az operatív irányító testület tagjainak üdvözletét, akik a Londonban most zajló World Travel Marketen képviselik Magyarországot. Elmondta, hogy a magyar turizmus sokadik újraindulásához elengedhetetlenül fontos a nemzetközi és a belföldi marketing, valamint most látszik majd, mennyire kellenek a közelmúltban végrehajtott, vidéki infrastrukturális beruházások.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataiból látszik, hogy ebben az évben teljesülhet az országban 37 millió vendégéjszaka, ami már közelíti a 2019. évi 42 milliós rekordot. Az NTAK adatait figyelembe véve hozzátette, egyelőre nem látszik lemondási hullám, a foglalások folyamatosak külföldről és belföldről, stabil keresleti kép rajzolódik ki a közeljövőt illetően.A nemzetközi marketingről szólva elmondta, hogy a napokban induló téli kampányban kiemelt szerepet kap az ország épített öröksége, valamint gyógyvízkínálata.

A belföldi kilátásokról kifejtette, hogy októberben mintegy 20 milliárd forint munkáltatói feltöltést regisztráltak a SZÉP-kártyákon, ami 30%-kal haladja meg a tavalyi azonos időszakét. A szálláshelyek bízhatnak abban, hogy a SZÉP-kártya-felhasználás komoly eredményeket hozhat 2023. május 31-ig, ameddig az új szabályozás szerint nem terheli nagyobb mértékű levonás az október 15-ig feltöltött összegeket.

A szállodák minősítéséről szólva elismerően szólt arról, hogy 1160 házból 910-nek van már regisztrációja, s 700-nak van folyamatban lévő, illetve már érvényes minősítése. Megjegyezte, hogy a szigorú határidő a regisztrálásra vonatkozik, a minősítés folyamatára bőven van ideje a szállodáknak.

Végezetül köszönetet mondott az MSZÉSZ elnökének és vezetőinek az eddigi együttműködésért, s jelezte, hogy az MTÜ a jövőben is szorgalmazza a párbeszédet a szakmai szövetséggel.

Szabó Áron házigazdaként, a Radisson Blu Béke Hotel igazgatójaként köszöntötte a résztvevőket.

Szabó Áron házigazdaként köszönt

Fotó: Tamás Pál

A „megszokott rendkívüli” helyzetben, a hagyományosan konstruktív közgyűlésen, de a járvány, a gazdaság és a világpolitika által generált változó körülmények között is jó munkát, s eredményes tanácskozást kívánt. Örömét fejezte ki, hogy a szálloda, amely Britannia Hotelként több mint 100 évvel ezelőtt is már a turizmust szolgálta, ma egy rendkívül sikeres és nagyvonalú felújítást követően adhat otthont a rendezvénynek.

 

Elnöki beszámoló

Baldauf Csaba elnöki beszámolójában elmondta, hogy a hazai szállodákban 2022. január-októberben regisztrált vendégéjszakaszám már közelíti a 2019. év azonos időszakában regisztrált számot.

Szállodai vendégéjszakák alakulása

Fotó: MSZÉSZ

A szállodák szobafoglaltsága nem mutat ennyire kedvező képet, de bizakodásra adhat okot, hogy a január-októberi időszakban, a 2019. évi 62,6%-kal szemben, a 2021. évi 28,8% után, 2022-ben már 48,1% ez az érték.

Örömteli, hogy a hazai szállodák bruttó átlagára 2022. január-októberben 26.914 forint volt,  szemben 2019. azonos időszakával, amikor ugyanez a mutató 22.433 forintot tett ki, igaz, a RevPAR „csak” 13.843 forint volt a 2019. évi 14.033 forinttal szemben.

Magyarországi szállodák mutatószámai

Fotó: MSZÉSZ

Az elnök hozzátette, hogy nem is a bevételekkel, hanem a jövedelmezőséggel van, illetve lesz baj, nagyrészt a rohamosan emelkedő költségek miatt. 2023 I. negyedévére vakrepülést jövendölt a tagszállodáknak...A hazai szállodák 2022. január-október közötti bruttó árbevétele 402,4 milliárd forintot tett ki, ami látszólag kevesebb, mint a 2019. azonos időszakában realizált 417,1 milliárd, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az idei összegben 5% áfa látszik, szemben a 2019. évi 18%-os áfateherrel.

A küldőpiacok közül a szállodai vendégéjszakákat tekintve 2022. január-október között, csakúgy, mint 2019 azonos időszakában, változatlanul Németország állt az élen. Az első ötben szerepelt az Egyesült Királyság és Csehország, viszont az érthető módon eltűnt Oroszország mellett nincs a tízes listán Olaszország és Kína sem. Bekerült ugyanakkor az első 10-be Szlovákia és Izrael.

Beszámol az elnök

Fotó: Tamás Pál

Baldauf Csaba örömtelinek nevezte, hogy a Budapest Airport forgalma kezd visszatérni a 2019. évi közelébe, ám hozzátette, hogy sajnos ez a kiutazó forgalom élénkülését is jelzi, ami rossz hír a belföldi turizmus számára.

Regionális összevetésben a vendégéjszakákat tekintve Budapestet csak Varsó előzi meg, míg nettó átlagárban csak Bécs.

Budapest és régiós versenytársai

Fotó: MSZÉSZ

Az MSZÉSZ lobbicéljai közül kiemelte, hogy

  • a Hotelstars-minősítések során változatlanul szeretnék elérni, hogy módosítható, illetve helyettesíthető legyen 2 minimumkövetelmény;
  • a vendéglátóhelyek és az attrakciók esetében egyszerűsítsék, valamint halasszák el az adatszolgáltatást, illetve annak megkezdését;
  • függesszék fel a szállodák turisztikai hozzájárulás fizetési kötelezettségét;
  • írjanak ki energetikai korszerűsítési pályázatokat a szállodáknak;
  • a szállodák kaphassanak ismét (a Covid után) bértámogatást a dolgozók megtartásához;
  • lehessen a mainál is kedvezőbb a SZÉP-kártya-költések adózása, illetve lehessen nagyobb a szállás- és vendéglátás felhasználható keretösszege.

Végül, de nem utolsó sorban Baldauf Csaba örömmel nyugtázta, hogy mind a szállodák és éttermek, mind a társult tagok száma növekedett.

Tagszállodák, -éttermek és társult tagok

Fotó: MSZÉSZ

Az ebéd után kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a közgyűlés, témája a szakma iránti bizalom visszaépítése, a munkaerőhiány és az utánpótlás kérdése volt.

 

Hogyan építsük vissza a szakma iránti bizalmat?

A moderátor Juszkó Anita (Four Points by Sheraton Kecskemét), a beszélgetőpartnerek Gazdik Csilla (Barceló Budapest), Horváth Tibor (Park Inn Zalakaros) és Varga Csaba (Danubius Hotels) voltak. A beszélgetés egy egyszerű felvezető kérdéssel kezdődött: hányan jelentkeznek jelenleg egy-egy meghirdetett recepciós állásra?

A résztvevők válaszai jól tükrözték, hogy mennyire csökkent az érdeklődés, illetve a bizalom a szakma iránt az utóbbi években, hiszen míg korábban a munkáltató könnyedén válogathatott a rengeteg jelentkező közül, most 1-6 álláskereső adja be ezekre a pozíciókra a jelentkezését. Tény, hogy nehéz ma munkaerőt találni – értettek egyet a kerekasztal résztvevői –, különösen jó munkaerőt. Ebben nagy szerepet játszik a fluktuáció, a környékbeli országok, illetve más szektorok felszívó ereje, a bizalomvesztés és az utánpótlás hiánya is.

A HR-kerekasztal résztvevői (balról jobbra): Varga Csaba, Gazdik Csilla, Horváth Tibor és a moderátor szerepében Juszkó Anita

Fotó: Tamás Pál

Varga Csaba elmondta, hogy a Danubiusnál nem érzik nagyobb problémának a fluktuációt, mint a koronavírus előtt, talán a balatoni régiót kivéve, ahol a szezonalitás miatt minden évben cserélődnek a munkavállalók. A teljes cégcsoportnál azonban szeptember végéig 19% volt a fluktuáció, ami bőven a 2019-es számok alatt van. Hozzátette, hogy bár sokan azt hiszik, hogy a nyugati országrészben többen elmennek a szállodákból, mert az osztrák piacnak nagy a felszívóereje, az ő tapasztalatuk teljesen más: azt látják, hogy inkább a multicégekhez mennek el a munkavállalók, főleg a koronavírust követően, amikor a szállodaiparban már elvesztették a bizalmukat.

Szállodákon belül is tapasztalhatóak nagyobb változások, munkahelyváltások, ezt a Danubiusnál leginkább azzal próbálják megakadályozni, hogy a vezetőképzésekre nagyobb hangsúlyt fektetnek – hiszen a jó munkaerő megtartásához nagyon fontos a jó vezető is.

Horváth Tibor elmondta, náluk a Balaton közelsége miatt volt probléma a fluktuációval, de nem nagyobb, mint a koronavírus előtt. Általában akkor kezdenek el megmozdulni a munkavállalók, amikor évről évre felröppennek a hírek a magas balatoni bérekről. Ezt ők úgy oldották meg, hogy egyrészt egész évben kiszámítható, jó fizetést adnak munkavállalóiknak, másrészt pedig a nyári hónapokra szezonbónuszt adnak (annak, aki náluk dolgozza végig a nyarat, plusz jövedelmet biztosítanak). Ez a kezdeményezés nagyon sikeres volt. Emellett az energiaárak növekedése miatt is igyekeznek a munkavállalóikat segíteni: azoknak, akik autóval járnak a munkába, plusz térítést adnak, illetve az inflációt is igyekeznek ellensúlyozni.

Gazdik Csilla az Év Fiatal Szállodásaként arról beszélt, hogy mivel lehet a fiatal munkavállalókat megszólítani. Elmondta, hogy a közösségi médiának nagyon nagy szerepe van az újabb generációk megszólításában, és mivel a szakma iránti bizalomvesztés miatt egyre kevesebben jelentkeznek az egyetemeken a turizmus-vendéglátás képzésekre, ezeket a platformokat is érdemes bevetni, hogy megszólíthassák őket. Aktívnak kell lenni az Instagramon és a Facebookon is, és meg kell mutatni, hogy a szállodákban mindig történik valami izgalmas és minden munkanap más kihívásokat tartogat a fiatalok számára is. Abban mindenki egyetértett, hogy az egyetemekkel, szakképző iskolákkal is fontos a kapcsolat, illetve a gyakorlatok alatt is meg lehet találni a jövő munkavállalóit.A koronavírus-járvány alatt elveszített bizalom visszaszerzése érdekében a Danubiusnál a brand felépítését tartják a legfontosabbnak. Az erős márkával, munkahelyi kultúrával és ennek népszerűsítésével pedig nemcsak a már meglévő munkaerőt tudják megtartani, de az álláskeresők is tudják, mire számíthatnak egy-egy Danubius szállodában a felvételük esetén. Így a fluktuáció nem okoz gondot a szolgáltatásaik minőségében. A munkaerő megtartásában a motiváció is fontos, a Barcelóban például lehetőség van az utazásra, kedvezményes szálláslehetőségre branden belül, ami szintén vonzó a munkavállalóknak.

Utolsó gondolatként mindenki megfogalmazta, mivel győzné meg a fiatalokat, hogy ezt a szakmát válasszák: a kerekasztal résztvevői szeretnék őket is kicsit közelebb hozni ehhez a“titokzatos, exkluzív” világhoz és megmutatni, hogy a szállodás szakma izgalmas, változatos, és akár kedvenc influenszereikkel, sztárjaikkal is találkozhatnak munkájuk során, miközben kinyílik számukra a világ.