MSZÉSZ-pályázat a Zöld Szálloda 2023–24 cím elnyerésére

Forrás: turizmus.com

 2022. július 13. 17:08

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1993-ban írta ki először a „Zöld Szálloda" pályázatot annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen.

"A szállodaüzemeltetők sokat tudnak tenni a fenntarthatóságért a hatékony energiafelhasználással, a víztakarékossággal, a környezetet kímélő tisztítószerek, anyagok felhasználásával, a közvetlen környékükről történő árubeszerzéssel és a körkörös gazdaság elveinek alkalmazásával – mondta Karakasné dr. Morvay Klára, az MSZÉSZ Környezetvédelmi szekciójának vezetője. – Az elmúlt évek kutatásaiból kiderül, hogy a corporate és szövetségi partnerek mellett már az egyéni szabadidős vendégkör elvárásaiban is egyre jelentősebb szerepet tölt be a fenntarthatóság. Szívesebben választanak olyan szálláshelyet, ahol megvalósul a környezetvédelem" – tette hozzá.

A szakember ezért arra buzdítja a szállodákat, hogy pályázzanak a kiírásra, mutassák meg eddigi eredményeiket és szerezzenek versenyelőnyt!

Október 4-ig lehet jelentkezni a Zöld Szálloda 2023–24 cím elnyerésére

Fotó: 123rf.com

A pályázati lehetőség minden MSZÉSZ-tagszálloda részére térítésmentes.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. október 4.

A feltételekről bővebben az MSZÉSZ honlapján tájékozódhatnak.