MSZÉSZ régióülés Villányban

Forrás: turizmus.com

 2018. február 27. 19:05

Volt, aki a zord idő miatt nem tudott eljönni, de végül 13 szállodaigazgató és 16 társult tag részvételével megtartották az MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülését Villányban, a Bock Hotel Ermitage-ban.

A rendezvény az Igazgatói reggelivel kezdődött, ahol az MPLC (jogdíj), a GDRP (adatvédelem) és a Kisfaludy-program volt a fő téma. Utána a nagyteremben folytatódott a régiós ülés a szállodák és a társult tagok bemutatkozásával. Mint Schmidt Ferenc, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) Dél-dunántúli régióvezetője elmondta, a 2017-es évet a régió összes szállodája jó eredményekkel zárta, és 2018-at illetően is bizakodóak. A munkaerő-probléma jelen pillanatban a legnagyobb gond amivel a szállodáknak szembe kell nézniük. A duális képzésben sokan hisznek, de legalább ennyien szkeptikusak vele kapcsolatban. Bár egyelőre még nevesítve sincsenek benne, nagyon várják a Kisfaludy-tervet is, ami fejlesztési forrásokat biztosíthat a szállodáknak.

Dr. Salamon András előadása a régióülésen

Fotó: turizmus.com

A jelenlévők meghallgatták Dr. Salamon András prezentációját a 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet várható hatásáról, az igényérvényesítés lehetőségeiről az Artisjus és az MPLC jogdíj követeléseivel szemben, valamint az uniós adatvédelmi rendelet szállodai vonatkozásairól. Gyenes Ákos (BDO) a telefonos szobafoglalási érdeklődések értékesítési szemléletű kezeléséről beszélt a tőle már megszokott magas színvonalon. Kovács István MSZÉSZ-főtitkár tájékoztatója alátámasztotta azt, amit a szállodák korábban helyzetértékelésükben elmondtak: a dél-dunántúli hotelek minden mutatóban erősödtek az országos átlaghoz és a tavalyi értékekhez képest is.

A társult tagság kiállítása

Fotó: turizmus.com