MTÜ: Érdemes már most szállást foglalni a nyárra

Forrás: turizmus.com

 2021. június 03. 09:21

Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma. Ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a tavalyi évnél is erősebb nyár áll előttünk, így annak lesz biztosan szállása, aki időben foglal áll a Magyar Turisztikai Ügynökség legfrissebb közleményében.

A nyár alapvetően a belföldi turizmusról szól majd. Érdemes új helyeket is felfedezni, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és programlehetőségek várják a látogatókat.

Folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken, a legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél, míg a legnagyobb volumenű emelkedés a szállodáknál látható – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatokból.

A nyári hónapokra dinamikusan bővül a lefoglalt vendégéjszakák száma, amely már most eléri a 4,5 milliót. A szezonban a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33%), ezt követi a Márta—Bükk (8%), majd Debrecen és térsége (7%).

Várhatóan az idén is az első számű belföldi üdülési célpont a Balaton lesz

Fotó: 123rf.com

A NTAK adatai alapján a legtöbb foglalás eddig ezekre a településekre érkezett:

Balaton:

Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros, Cserszegtomaj

Mátra-Bükk:

Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók, Noszvaj

Debrecen és térsége:

Hajdúszoboszló, Debrecen, Tiszafüred, Berekfürdő, Abádszalók