Műanyagmentes fesztivál, guruló büfékkel, lóversennyel

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 30. 19:22

A nyári fesztiválszezon végeztével ismét Budapesten, a Kincsem Parkban adnak egymásnak randevút a hazai street food műfaj legjobb guruló büféi, az első szeptemberi hétvégén.

A negyedik Food Truck Showra nem csak a gasztronómiai élvezetek miatt lesz érdemes kilátogatni. Pénteken ló - és agárversenyek zajlanak majd, valamint az Amatőrhajtó Világbajnokságra is ezen a napon kerül sor. A már sötétben zajló futamok után a színpadon a Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese, a Lóci játszik koncertezik zárásként.

 

Szombaton és vasárnap a gyermekes családokat számos programmal várják a szervezők. A legkisebbek kipróbálhatják a robotjátszóházat, nézhetnek bábszínházat, építhetnek, reptethetnek papírsárkányt, festhetnek food truck-ot, vagy célba lőhetnek a csúzlizdában.

Mivel a street food az egyik legnagyobb hulladéktermelő gasztro ágazat, a szervezők a Magyar Street Food Egyesület kezdeményezésére, a Zöldülés Társulás, a Felelős Gasztrohős, valamint a Doremi Today segítségével elhatározták, hogy kizárólag olyan eszközöket, illetve csomagolóanyagot használnak majd fel, melyek növényi alapanyagokból készültek, így 8-12 hét alatt lebomlanak.

A Deák térről óránként indul majd oda-vissza egy 50 fős amerikai iskolabusz, de a Pillangó utcai metrómegállótól is megkönnyítik majd a bejutást a Kincsem Parkba a szervezők. Az autóval érkezőket díjmentes parkolással, míg a bringásokat biciklitárolóval várják.