Múltidéző programot indított a Hotel Astoria és a hosszúlépés.járunk? csapata

Forrás: turizmus.com

 2022. december 07. 16:05

A belváros ikonikus szállodája, a Hotel Astoria és a hosszúlépés.járunk? csapata különleges szállodai bejárásra és múltidéző vacsorára várja az érdeklődőket.

A Danubius Hotel Astoria és a hosszúlépés.járunk? kulturális városnéző sétákat szervező csapata különleges múltidéző vacsorát és szállodabejárást indított a Danubius Hotel Astoriában. A vacsorával egybekötött épület-megismerés igazi történelmi utazás a szálloda falain belül. Az ikonikus szálloda kulisszatitkai és legnépszerűbb fogásai egy estére életre kelnek.

„A Danubius Hotel Astoria az egyik legismertebb budapesti szálloda és az egyetlen, amelyről metrómegállót is elneveztek. A szálloda több mint egy évszázada várja látogatóit a világ minden pontjáról. Az idén 50 éves Danubius Hotels szállodái mind különleges múlttal rendelkeznek, ikonikus találkahelyek, ahol mindig zajlik az élet. Nincs ez másképp az Astoria esetében sem” – mondta el Fabriczki Petra, a Danubius Hotels kommunikációs igazgatója. – „A Danubius Hotels és a hosszúlépés.járunk? már több sikeres együttműködést szervezett a múltban. A Hotel Astoriában tavasszal indítottuk el az első szállodai sétákat. Ezt a klasszikus kulturális programot egészítettük most ki egy különleges gasztronómiai élménnyel. A séta végén a szálloda legfontosabb történelmi korszakait, kiemelkedő eseményeit egy-egy fogással idézzük fel. A gasztronómiai koncepciót a Danubius Hotel Astoria séfje, Lakatos Tímea jegyzi, aki a hosszúlépés.járunk? csapatával elővarázsolta az archívumok mélyén lapuló menüsorokat és így keltette életre a szálloda történetének leghíresebb receptjeit – egy kortárs csavarral elkészítve.”

Az Astoria már több mint egy évszázada várja a világ minden részéről érkező vendégeket

Fotó: Danubius Hotels

Koniorczyk Bori, a hosszúlépés.járunk? vezetője elmondta: egy hónap alatt 227 vendég vett részt a teltházas estéken, és az év végi ajándék- és programlistán is előkelő helyett tölt be ez a program.

A séta alatt a vendégek felfedezik a hotel mások számára hozzáférhetetlen szegleteit. Kiderül, hogyan lett az új grand hotel Károlyi Mihály főhadiszállása az őszirózsás forradalom idején, mely szobákat bérelte ki a Nemzeti Tanács, melyik a szálloda legelegánsabb lakosztálya, és az itt forgatott filmek története is életre kel. A vendégek megismerik a Hotel Astoria történetének legsötétebb fejezetét is: a második világháború alatt a Gestapo az épület pincéjében tartotta fogva a korabeli Magyarország leggazdagabb gyárosát, Chorin Ferencet, aki végül családjával együtt teljes vagyona átengedésének fejében távozhatott az országból. Felidézik a háborút követő éveket is, amikor a „bepoloskázott” szállodában még csettinteni sem lehetett lehallgatás nélkül, a kötelező menzaszolgáltatásnak köszönhetően pedig az ötórai teára érkező hölgyek helyett megjelentek a bablevesező bölcsészlányok.

Az 505-ös lakosztály

Fotó: Danubius Hotels

A különleges estén – egy pohár pezsgő után – a következő menüsort kóstolhatják végig a vendégek:

Snidlinges joghurtkrém lazackaviárral, réteslapkosárban

Aszpikos fogas remoulade mártással, füstöltpaprikás pirítóssal

Erőleves fürjtojással, zöldségekkel töltött apácafityulával

Marhapofa wellington pirított burgonyával, savanyított zöldségekkel

Astoria desszertválogatás: lúdlábtorta aranyozott pattogó cukorral, képviselőfánk, meggymárka-korong