Multinacionális cégtől a nemzeti marketing élére

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2015. július 16. 14:04

Az MT Zrt. marketinggel és marketingkommunikációval foglalkozó cég, s ezzel az eszköztárral kell hatékonyan hozzájárulnia a magyarországi turizmus sikereihez – foglalta össze tömören szakmai üzenetét Glázer Tamás.

A Magyar Turizmus Zrt. közelmúltban kinevezett turisztikai vezérigazgató-helyettese a szerkesztőségünknek adott rövid, bemutatkozó interjúban elmondta: a nemzeti marketingszervezetnek nem több és nem kevesebb a feladata, mint a magyar turizmus egyébként is kiváló eredményeinek tovább növelése a marketing eszközeivel.

 

– Az MT Zrt. eszköztárának mely elemei kerülhetnek előtérbe, várható-e változás az eddigi tevékenységhez képest?

– Egyrészt a Magyar Turizmus Zrt. szervezete ma is eredményesen működik, s remek szakembergárdával büszkélkedhet. Másrészt, nekem is szükségem lesz egy rövid időre, amíg teljes mélységében megismerkedem a most folyó munkával.

A gondolkodásomat meghatározó három kulcsmotívum a hatékonyság, a minőség és a megfelelő motiváció. Minden jövőbeli tevékenységem ezek mentén szerveződik majd, legyen szó akár a kiemelt jelentőséggel bíró kongresszusi területről, akár a külképviseletekről vagy belföldről.

 

– Melyek lehetnek a 2016. évi marketing stratégia legfontosabb elemei?

– Nem hagyható figyelmen kívül, hogy mind küldőpiacainkon, mind a versenytárs fogadó országokban politikai és gazdasági változások zajlanak. Figyelnünk kell a változásokra, gyorsan kell reagálnunk, ugyanakkor, az előre meghatározott stratégiai célkitűzéseket sem téveszthetjük szem elől, mert ezek megvalósítása a siker egyik kulcsa mind rövid-, mind hosszú távon.

 

– Ki hívta önt haza, s miért vállalta el ezt a nyilvánvalóan szép, de nagyon nehéz feladatot?

– A döntéshozók szándéka bizonyára az volt, hogy olyan emberre bízzák ezt a feladatot, aki szakmailag képzett, rendelkezik nemzetközi tapasztalatokkal, s be tud hozni a házba egyfajta multinacionális, értékorientált munkaszemléletet. Túlzás nélkül mondhatom, hogy az IHG (InterContinental Hotels Group) égisze alatt, Londonban és Amszterdamban eltöltött évek felvérteztek engem ilyen típusú tapasztalatokkal, többlettudással.

Jómagam egyrészt nagy kihívásnak élem meg ezt a feladatot, másrészt a hazaköltözés erősíti a számomra meghatározó családi kapcsolataimat is.

 

– Amellett, hogy jól ismerjük az ön korábbi tevékenységét, az önéletrajza is elárulja, hogy eddig tisztán szakmai pályán mozgott, azon belül is leginkább szállodákban. De, semmiképpen nincs államigazgatási rutinja. Ez utóbbi nem lesz hátrányára?

– Szerencsére egy ilyen marketingkommunikációs cégnél nem is lehet mást elképzelni, mint csapatmunkát, tehát támaszkodhatok majd az államigazgatásban jártas kollégák ismereteire is.  Az elérendő célokat, és az azokhoz vezető utat pedig  Faragó Péter vezérigazgatóval összhangban, az NGM iránymutatása alapján alakítjuk majd ki.

 

– Mikor lesz elégedett a munkájával, ha majd visszatekint néhány év múlva?

– Akkor leszek elégedett, ha a magyar turizmusban részt vevő valamennyi szereplő elégedett lesz, ha a Zrt. tevékenysége a mostaninál is láthatóbbá válik és az ágazatban jelenleg is tapasztalható sikerek további bővülését mérhetjük. Talán mondanom sem kell, de a munkát a szakmai szervezetekkel együttműködésben képzelem el, hiszen természetes szövetségesei vagyunk egymásnak.