München Airport: egy app az ételhulladék csökkentésére

Forrás: turizmus.com

 2018. október 17. 13:40

A müncheni repülőtéren egy telefonos alkalmazás segítségével igyekeznek redukálni a nap végén kidobott ételek mennyiségét.

A fenntarthatóság erősítése mellett még spórolni is lehet a módszerrel - állítja a repülőtér.

A München Airport Allresto nevű leányvállalata, amely felügyeli a reptéri étel- és italárusító helyek többségét, belevágott egy kísérleti projektbe, amelynek középpontjában a „Too good to go” telefonos alkalmazás áll.

Ezen a digitális platformon a repülőtér látogatói, az utasok és a reptéri dolgozók egyaránt ételt tudnak rendelni az éttermekből és más vendéglátóhelyekről, speciális, akciós áron, melyeket este 8 és 9.30 között tudnak átvenni. A repülőtéren elsőként a Surf & Turf étterem csatlakozott a kezdeményezéshez.

Surf & Turf

Fotó: München Airport

Az appot egy dán start-up cég fejlesztette ki és most éppen kilenc országban használják. Több mint 10,000 vendéglátóhely és 5 millió felhasználó vesz részt a programban globálisan.

Miután belép valaki a rendszerbe, látja a rendelkezésre álló éttermek, ételek listáját az akciós árakkal együtt. Az app segítségével rendelni és fizetni is lehet azonnal. A rendelést egy előre meghatározott időpontban lehet átvenni.

A környezet védelme mellett elkötelezett repülőtér illetékesei bíznak benne, hogy hamarosan számos más vendéglátó egység is követi a Surf & Turf példáját.