Munkacsoport alakult a fővárosi turizmus közlekedési problémáinak megoldására

Forrás: turizmus.com

 2015. március 01. 20:05

Az Utazás Kiállítás második napján, a Professional Business Lounge-ban, a Turizmus Kft. tárgyalójában tartotta alakuló ülését a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal új munkacsoportja, amely a budapesti turizmus közlekedési anomáliáit hivatott feloldani.

A munkacsoportnak Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is meghívott tagja.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai központ ügyvezetőjének vezetésével elfogadták azt az együttműködési megállapodást, mely szerint a munkacsoport konzultatív jelleggel és a szükséges gyakorisággal ülésezik majd, és az elfogadott javaslatokat továbbítja az adott ügyben illetékes szervek felé. Az alapító tagok között van a BFTK ügyvezetője, a MUISZ és a MISZ elnökei, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NIT Hungary) és a Magyar Hajózási Országos Szövetség vezetői.

Az első ülés fő témája eredetileg a BKK nemrégiben a kerekasztal elé tárt koncepciójának véleményezése volt, ám olyan sok új szempont és javaslat előkerült részben Ruszinkó Ádám korábbi, a MISZ-szel egyeztetett 8 pontos javaslatcsomagja alapján, hogy úgy döntöttek, a korábbi, egyelőre fiókban heverő javaslatokat is felhasználva komplex koncepciót dolgoznak ki a NIT Hungary koordinálásával, 2 héten belül. Ennek részleteit mi is ismertetjük majd.

A koncepció elkészítése kapcsán ugyanakkor az is felmerült, hogy szükséges lenne külön kezelni, előrevenni azokat a pontokat, amelyek nem igényelnek nagyobb anyagi ráfordítást, és széleskörű egyeztetést. A buszparkolás és turistabusz közlekedés terén már most több ilyen is említésre került, például egy buszforduló kialakítása a Parlament közelében a forgalmi rend átalakításával, vagy a Műcsarnok melletti parkoló kinyitása a tér felé, megkönnyítve ezzel a buszok be- és kihajtását.