„Munkatársat keresünk" - konferencia a munkaerőhiány megoldására

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 28. 12:56

Idei nyáron nyilvánvalóvá vált, és a médiában is nagy visszhangot keltett a szektorban kialakult vészes munkaerőhiány és elvándorlás, amely egy évek óta tartó folyamat eredményeként mostanra csúcsosodott ki. A megoldás nem tűr több halasztást.

A munkaerő-piaci kereslet mára számos területen meghaladja a kínálatot, a turizmus-vendéglátás azonban – amely kifejezetten élőmunka igényes ágazat– különösen sújtott szektornak számít, ahol a szakma sajátosságaiból adódóan mobilis munkaerő könnyen mozdul el az olyan, akár háromszor-négyszer magasabb fizetést biztosítani tudó országokba, mint Ausztria vagy Németország.

A nyári szezon mérlegének, valamint a beinduló szakképzések adatainak ismeretében a lehetséges megoldást keresve a VIMOSZ az MGYOSZ-szal és a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottsággal közösen 2015. október 14-én 9 órától vendéglátó szakmai napot szervez „Munkatársat keresünk" címmel a Falk1 Edutus Rendezvényházban. A konferencián a munkaerőhiány problémáját a szakma működési feltételeit befolyásoló döntéshozók, szakértők, valamint szakmai szövetségek és vállalatok vezetőinek részvételével járják körbe, illetve megpróbálnak javaslatot tenni a megoldásra.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak a közös szakmai gondolkodás és párbeszéd jegyében.

Bővebb információ és jelentkezés a VIMOSZ titkárságán, az info@vimosz.org címen.