Nagy az érdeklődés Obama lakosztálya iránt

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 06. 19:44

A G7 csúcs röpítette világgá a vadonatúj szállodakomplexum, a németországi Elmau Retreat nevét, amely jóformán csak lakosztályokból áll.

Mintha csak ilyen eseményekhez tervezték volna, mind a 47 nagy teraszos suite impozáns, ugyanakkor ahhoz képest, hogy feltehetően szempont volt a helyszín kiválasztásánál a biztonság, a védhetőség, meglepően sok az üvegfelület az épületen. Barack Obama amerikai elnök annak idején a nyugati toronyban lakott a legfelső szinten, természetesen saját spa és fitnesz részleggel.

A luxust azonban itt másképp értelmezik, mint általában a világ többi fényűző hotelében.  Semmi márvány és selyem, csupán fa – sok egzóta - puritán, természetes vásznak és könnyű bútorok jellemzik a szobákat. Ez a stílus illik a magas hegyek és erdők alján található helységhez, amelynek kastélyszállodája eddig is ismert volt, de a G7 óta különösen látogatott lett.

 

Az új Elmau-ban egy 55 négyzetméteres duplaágyas szoba fejenként és éjszakánként 200 eurónál kezdődik, amelybe számos szolgáltatás beletartozik. A kisebbik kastélyszállóban már 130 eurótól lehet éjszakázni, melyben a reggeli, félpanzió, a fitness és spa részleg használata, valamint az összes helyi koncert és sportprogram látogatása benne van, márpedig ez utóbbiakra bizton lehet itt számítani.

Érdekesség, hogy a spa-ban és a lakosztályokban számos, a szivárvány minden színében játszó fürdőköpeny közül lehet választani. Ahogyan a német Bunte magazin riportere írja, lehet találgatni, hogy annak idején Hollande francia elnök a könnyed lila mellett döntött-e, Cameron brit miniszterelnök pedig vajon a hideg kéket választotta?
A szállodát számos egyéb helyiség és épület egészíti ki, a könyvtártól a jógaszobáig és a hangversenyteremig.

A 44 millió euróba kerülő létesítmény mindazonáltal márciusban jól vizsgázott, és a környék is jól bírta annak az elnökökön kívül a 3000 delegáltnak, a 16 ezer rendőrnek és az 5000 újságírónak a rohamát, nem beszélve a békeaktivistákról és a globalizáció-ellenes tüntetőkről...