Nagy bulifelmérés készült

Forrás: turizmus.com

 2015. február 16. 14:42

Buliban sem kizárólag pálinkával oltja szomját a magyar, s a többség szerint a jó zene és társaság elképzelhetetlen alkohol nélkül - derült ki a The Famous Grouse bulifelméréséből.

Tízből kilencen röviditalokat fogyasztanak, 50%-uk kísérőt sem iszik mellé, és legszívesebben egy hollywoodi sztárral koccintana.

A The Famous Grouse online, nem reprezentatív kutatása arra kereste a választ, hogy hol buliznak, és milyen alkoholt fogyasztanak a magyarok, de fény derült arra is, hogy melyik világhírű rendezvény részesei lennénk szívesen.

Ha már bulizunk, akkor koccintsunk is! - ez a kérdőívet kitöltők 81%-ának „mottója", de 13%-uk hangulatától függően, vagy csak jeles alkalmakkor ragad poharat. Ami a bulizás gyakoriságát illeti, a megkérdezettek közel 30%-a havonta egyszer jár szórakozni, míg 26% számára a heti egy parti kötelező. A legnépszerűbb buli helyszínnek a házibulik bizonyultak megszokott, baráti környezetben, de a kitöltők negyede szórakozóhelyen lazul. A koncertek és szabadtéri fesztiválok utolsó helyen végeztek a buli helyszínek versenyében.

A magyarok körében a whisky vezeti a röviditalok toplistáját: a magyarok 27%-a rendeli ezt az italt, míg 18%-uk szívesen fogyasztja a pálinkát is, 8%-uk pedig a vodkát. Ami a kísérőt illeti: a magyarok legszívesebben sörrel öblítik le a feleseket, de 42%-uk szívesen iszik melléjük kólát vagy üdítőt. A válaszadók közel 50%-a ugyanakkor nem keveri az italokat, hanem tisztán vagy egy kis jéggel hígítva issza a whiskyt.

A kitöltők arra is választ adhattak, hogy mely híres rendezvényen vennének részt, és kivel koccintanának legszívesebben. A négy álomhelyszínre majdnem ugyanannyian szavaztak: a Riói karnevál (30%), valamint a Szilveszteri buli a Time Square-n (26%) csekély különbséggel ugyan, de népszerűbbnek bizonyultak, mint a Monacói Forma 1-es futam (22%) vagy az Oscar Gála (21%). A válaszadók döntő többsége, ha lehetősége adódna rá, filmsztárral koccintana: a hölgyek körében Leonardo DiCaprio, Johnny Depp és Robert Downey Jr. volt a legnépszerűbb, míg az urak Jennifer Aniston, Mila Kunis és Jennifer Lawrence társaságában italoznának. A magyar sztárokról is szívesen fantáziálnak hazánk fiai: a leggyakrabban említett hírességek közt ott van Dukai Regina, Palvin Barbi és Fluor Tomi is, de sokan Erzsébet királynővel vagy Barack Obamával fogyasztanának el egy jó pohár whiskyt.