Nagy Gábor & Kőrössy Zoltán: Erős csapat vagyunk, ami a legnagyobb válságokon is átsegít

Szerző: Nagy Károly

Forrás: turizmus.com

 2022. február 09. 19:21

Az Eventrend Group akvizíciós tevékenysége a járvány alatt is aktív maradt. A két alapító-tulajdonos reményei szerint 2022 utolsó negyedévében minden egységük eléri a válság előtti üzleti szintet.

„A vártnál jobban elhúzódó pandémia okozta nehézségekben pszichésen fáradt és a végső erőforrásait mozgósító 400 fő feletti létszámú munkatársi csapattal érkeztünk a 2021-es évbe. A hangulatindexeink februárban mutatták a mélypontot. Az év első öt hónapjában a több mint féléves működésképtelenség, a pszichés fáradtság és az egyre nagyobb üzleti veszteségek miatt vállalkozói történetünk legkritikusabb időszakát éltük át, de válságstratégiánk sikeresnek bizonyult” – vázolta az előző üzleti évüket Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán.

A két tulajdonostárs úgy véli, hogy a viszonylag gyors újraindulás annak köszönhető, hogy a csapatukkal minden nehézség ellenére kitartottak. Ezért óriási köszönet és elismerés jár minden kollégájuknak és vezetőjüknek. A regeneráció a várakozásainknál jobban alakult, így már az első teljes hónaptól kezdve komoly bevételeket értek el, és cégcsoportjuk eredménye is pozitívan alakult minden egyes hónapban, egészen az év végéig.

Nagy Gábor (b) és Kőrössy Zoltán (j): Üzletileg sikerült stabilizálódnunk

Fotó: turizmus.com/Dombóvári Judit

Az Eventrend Group akvizíciós tevékenysége a járvány alatt is aktív maradt. Három új szállodai üzemeltetésük van, és bérleti szerződést kötöttek a Spoon étterem- és rendezvényhajóra, a Gundel Étteremre, a Centrál Kávéházra, illetve belevágtak a Főőrség és Lovarda üzemeltetésébe is. Megvásárolták a Cziniel Cukrászdát is, amit már két éve üzemeltetnek.

Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor azt is megemlítette, hogy mindig igyekeznek kiemelt figyelmet fordítani munkatársaikra, legfőképpen azokra, akik felkészültek, elkötelezettek és motiváltak. Ezért a legkritikusabb hónapokban is meg tudott maradni a kölcsönös bizalom.

„Mi egy erős csapat vagyunk, sokéves, gyakran több évtizedes közös történettel. Ez a legnagyobb válságokon is átsegít bennünket” – beszélt hitvallásáról az Eventrend Group két vezetője.

A cégcsoport az év eleji, kényszerű járványzárlat miatt minden elérhető állami támogatással élt, aminek részei voltak a kamattámogatott hitelkonstrukciók is. A saját forrásaikból történt, összességében 1,2 milliárd forintos finanszírozás mellett ezek is nagyban hozzájárultak, hogy ma itt vannak és stabilan működnek.

Meglátásuk szerint a munkaerőhiány ma a legnagyobb kihívás. Számos irányba indultak el ennek kezelése érdekében. Ma a humán erő áll a vezetői munkájuk fókuszában. A megtartásra és a toborzásra egyaránt nagy hangsúlyt helyeznek.2021 végére már a válság előttinél többen dolgoztak egységeikben. Összességében már közel 400 új munkatársat vettek fel, sokat közülük a régi kollégáik közül.

A 2019-es évhez mérten, az akvizícióknak is köszönhetően, összességében bővülő bevételekre és eredményes évre számítanak 2022-ben. Reményeik szerint 2022 utolsó negyedévében minden egységük eléri a válság előtti üzleti szintet. Bíznak abban, hogy Magyarországon, Európában és a világ többi részén már 2022-ben kontrollálható lesz a járvány. Mindezek ellenére igyekeznek tovább erősíteni válságállóságukat, üzleti prioritásaikba már ez is beletartozik.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.