Nagy sikere van a párizsi nudista étteremnek

Forrás: turizmus.com

 2017. november 28. 13:04

Nem az első és bizonyára nem is az utolsó nudista étterem a világon, de abban megegyezik a többivel, hogy mindig nagy felháborodást kelt.

Franciaországban egyébként már több strandon, kempingben és más helyen fogadnak olyan vendégeket, akik nem idegenkednek a meztelenségtől. Az O'Naturel  nyitó estjén kizárólag a párizsi Naturista Egyesület tagjai vettek részt, akik kezdettől fogva támogatták az ötletet, ahogyan azt  Mike és Stephane Saada, a vendéglátóhely vezetői nyilatkozták a Le Parisien és a belga Bruzz lapoknak.

Az étterem a 12. kerületben, a Rue de Gravelle-ben található. A környékbeliek is izgatottan várták a nyitást.

 

A lap több helybéli szomszédot is megszólaltat, arról, ki hogyan fogadta a hírt. Sokakat egyáltalán nem zavar a nudista vagy naturista étterme léte, elvégre kívülről nem lehet látni semmit.

A szakma szerint az a baj ezekkel az éttermekkel, hogy a figyelem soha nem az ételre terelődik, hanem a vendégekre, nem a séf tudására, mindinkább a botrányra, feltűnésre.

Arról nem esik szó a tudósításban, hogy korlátozzák-e a vendégek belépését – a közelmúltban megnyílt japán nudista étterembe gyermekek, 60 éven felüliek és 15 kiló túlsúllyal rendelkezők nem léphetnek be, mert ők úgymond nem „esztétikusak”, vagy nem ajánlható nekik a látvány.

A párizsi étterem előterében természetesen szekrények találhatók, ahol a vendégek minden ruhájukat egy ruhásszekrényben hagyhatják.

Franciaországban egy felmérés szerint több mint 2,6 millió ember tartja a nudizmust elfogadhatónak. A városnak már van egy olyan strandja, amely a naturistáknak lett kitalálva.