Nagy sikerrel zárult az ITU Telecom World 2015 konferencia a Hungexpon

Forrás: turizmus.com

 2015. október 15. 21:39

Az idén 150. évfordulóját ünneplő ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) 1941 óta évente megrendezésre kerülő konferenciájára idén Budapesten került sor.

A rendezvényre tavaly nyújtotta be pályázatát a Magyar Állam a Hungexpo szakmai közreműködésével, eredményét a 2014-ben Dohában rendezett konferencián hirdették ki.

 

Az ITU elsődleges célja az, hogy találkozási pontként szolgáljon a feltörekvő és a fejlett piacok kormányzatai, valamint az innen érkező telekommunikációs ágazati vezetők, tanácsadók és szakértők számára, hogy újító jellegű ötleteiket megvitathassák és tapasztalatot cserélhessenek a fenntartható fejlődés érdekében.

Október 12-én, hétfőn Magyarország miniszterelnöke nyitotta meg az ENSZ Telekommunikációs részlegének szervezésében létrejött ITU Telecom World 2015 rendezvényt egy nagyszabású ünnepség keretében, aminek műsorát a hazai, de már külföldön is nagy elismerésnek örvendő Freelusion Dance Company előadása is színesítette.

A rendezvény 4 napja alatt összesen 129 ország több mint 4000 IT szakembere tekintette meg a kiállítást (238 kiállító 54 országból), és vett részt a különböző, a konferencia témaköréhez kapcsolódó előadásokon és workshopokon a Hungexpo 35 ezer négyzetmétert kitevő helyszínein.

A kongresszus által 12.000 vendégéjszakát  realizált a főváros a becslések szerint, a résztvevők nagy számban látogatták  Budapest nevezetességeit és vettek részt kiegészítő turisztikai programokon, így is hozzájárulva Magyarország, mint MICE desztináció sikeréhez.