Nagy sikert aratott az első Borbár Túra Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2016. június 13. 18:44

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai támogatásával és a Wineglass Communication szervezésében sikeresen lezajlott június 8-án az első Budapesti Borbár Túra.

A rendezvény célja az volt, hogy megismertesse Magyarország borvidékeit azzal a közönséggel is, amely még csak ismerkedik a borkultúrával, és emellett felhívja a figyelmet a hazai borturizmus számtalan adottságára. Nem titkolt szándéka volt továbbá, hogy a kevésbé ismert borturisztikai régiókat is felhelyezze a pincészetek, boros események iránt érdeklődők térképére, hiszen míg Villány, Tokaj, Szekszárd, Eger vagy a Balaton eddig is sok látogatót vonzott mind a fővárosi, mind a borvidéki rendezvényekre, addig például a Bükki, a Zalai, a Csongrádi vagy a Tolnai borvidékek a kevésbé ismert, még felfedezésre váró helyszínek közé tartoznak.

 

A Budapesti Borbár Túra kiadványának segítségével a vendégek előre vagy az első helyszínre érve megtervezhették, hogy melyek azok a borbárok és ahhoz kapcsolódó borvidékek, melyeket meglátogatnának. A borbárok általános tapasztalata szerint volt egy olyan új közönség, amely kifejezetten e rendezvény miatt kereste fel őket, de a saját törzsközönségüket is érdekelték a programok és a borászati újdonságok.

 

Jelentős számban voltak olyan vendégek, akik 3-4-5 helyre is ellátogattak, többségük részt vett a különféle programokon, borteszteken, bemutatókon, beszélgettek a helyszíneken megjelenő borászokkal, megkóstolták a gasztronómiai kínálatot. A borbárok és a borászok is örömmel támogatták ezt a kezdeményezést, ami sikeresen kapcsolta össze egy estére a budapesti borbárokat a borvidéki turizmussal.