Nagy-Szín-Pad: zenei versenyt indít a VOLT és az MTVA

 2014. április 24. 15:34

Nagy-Szín-Pad címmel tehetségmutató versenyt indít a VOLT Produkció és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A szakma által kiválasztott 15 hazai előadó már ismert és népszerű, de a kezdeményezéssel újabb komoly lökést kaphat karrierjük.

"A közmédia hisz a kultúra és a zene közösségteremtő erejében és a tehetségekben, erre a Fölszállott a páva produkció sikere is példa. A versenyhez nyújtjuk a Petőfi Rádió napi szinten egymilliót meghaladó hallgatótáborát, valamint az M2-őt, amely élőben közvetíti a vetélkedést" - mondta Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: a verseny is hozzájárul ahhoz, hogy az M2 minden nap 20 óra után gyerekcsatornából a fiatalok csatornájává váljon.

A Nagy-Szín-Pad versenyen a Blahalouisiana, a Carbovaris, a Cloud 9+, a Deniz, az Elefánt, a Halott Pénz, a Hangmás, az Ivan & the Parazol, a Manoya, a Mary Popkids, Odett, az Óriás, a Szabó Balázs Bandája, a Turbo és a We Are Rockstars vesz részt május 20. és június 1. között a fővárosi Akvárium Klubban. Az előadók ott voltak a sajtótájékoztatón is.

Az első öt helyezett fellép a VOLT Fesztivál nyitónapján, a győztes az Arctic Monkeys előtt játszhat a nagyszínpadon, a legjobb helyezettek a Sziget fesztivál Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpadán kiemelt műsorsávban léphetnek fel, a tíz legsikeresebb a Strand - Nagyon Zene fesztiválon koncertezhet, a résztvevők egész nyáron fellépnek a Nagyon Balaton eseménysorozat különböző állomásain, a jó helyezettek az OTP Junior jóvoltából ősszel ötállomásos klubturnén vesznek részt.

"A Sziget Szervezőirodával közösen dolgozunk azon, hogy az első három helyezettnek nemzetközi fesztiválfellépést biztosítsunk. Az első két helyezett egymillió forintos videoklip támogatást kap, a győztes egymillió forint értékben használhat próbatermet" - sorolta Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció egyik vezetője.

"Hosszú éveken át a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, valamint az Anima Sound System volt az a három produkció, amelyet a hazai színtérről komoly közönsége miatt nagyszínpadra lehetett állítani a fesztiválokon. Változás ezen a téren a Petőfi Rádió megújulásával lett érezhető, kinőtte magát öt-hat újabb, többezres közönséggel rendelkező produkció. Most azért fogtunk össze, hogy ezek az előadók és társaik ne csak önerőből juthassanak előre, hanem ehhez megfelelő szakmai hátteret is kapjanak" - hangsúlyozta Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció másik vezetője.

A Nagy-Szín-Pad versenyre 55 hazai zenész, rendezvényszervező, producer, újságíró, zenei szerkesztő és más szakember 170 produkciót jelölt, közülük választották ki a 15 résztvevőt, ők három elődöntőben, május 20-án, 21-én és 22-én mutatják meg magukat egy 15 perces élő blokkal az Akvárium Klubban. Az öt finalistát a közönség választja ki, a döntőt június 1-jén rendezik ugyanott. Szavazni az egyes fordulók kezdetétől 72 órán keresztül lehet az OTP Bank Facebook-oldalán, az Instagramon keresztül és emelt díjas SMS-ben. A Telekom által támogatott instagramos szavazás során az előadók szimbólumaival, kabaláival készített selfie-ket kell a rajongóknak megosztani. A döntőbe jutottak névsorát a Petőfi Rádióban május 26-án hétfőn reggel ismertetik.
Az elődöntőket, valamint a finálét az M2 élőben közvetíti, a produkciókat a www.nagyszinpad.com oldalon is élőben lehet követni, a Petőfi Rádió az adott napokon 23 órától Eleven című műsorában adja le a minikoncerteket.

"A Petőfi Rádió ezeket az előadókat eddig is magas rotációban játszotta, ők alakítják a rádió karakterét, gerincét, ezért is kötelességünk beszállni egy ilyen tehetségmutató programban. A Petőfi már péntek reggeltől Nagy-Szín-Pad üzemmódba kapcsol, folyamatosan jönnek be hozzánk az előadók, mind a 15 résztvevőtől két-két dalt kiemelt rotációban fogunk játszani. A nyereménycsomagokat, a támogatást minden előadónak saját igényeihez igazítva adjuk oda, kinek videót, kinek akusztikus lehetőséget, kinek részvételt az Eleven című koncertműsorban" - fejtette ki Horváth Vanda, a Petőfi Rádió főszerkesztője.