Nagy változások előtt a Danubius

Forrás: turizmus.com

 2016. november 23. 18:04

A Trend FM 2016. november 23-i, „A nap vendége” műsorában Deák Imre, a Danubius Hotels Group év végén leköszönő vezérigazgatója és Kovács Balázs, a cégcsoport értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese, januártól vezérigazgatója volt Komáromi Balázs főszerkesztő riportalanya.

A Danubiusnál nemcsak vezetőváltás történik, maga a cég is átalakul, a nyugdíjba vonuló Deák Imrét székében felváltó Kovács Balázs lényegében már a kettéválasztott vállalat magyarországi vezérigazgatója lesz – mondták el a vendégek. A tulajdonosok ugyanis úgy döntöttek, itt az ideje a profiltisztításnak. A cégcsoport eddig meglehetősen heterogén volt, a gyógy-, a városi, konferencia- és üdülőszállodák egy irányítás alá tartoztak. A jövőben ez másképp lesz, a magyar és külföldi gyógyszállodákat egy külön spa company-ba szervezik, amelynek irányítását egy erre specializálódott szakmenedzsment cég látja majd el. A prágai székhelyű új menedzsment cég irányítja majd a két hévízi, a két margitszigeti, a büki és a sárvári házakat.

Ezzel a lépéssel nemcsak az erők koncentrálása valósul meg, hanem az eddigi magyar dominanciát is semlegesítik a többségében külföldön – Csehországban, Szlovákiában és Romániában – található gyógyszállodák irányításában.

Deák Imre azt is elmondta: nem gondolja, hogy a Danubius jelenlegi tulajdonosaiban most felmerül a vállalat feldarabolásának vagy a szállodák egyenként történő eladogatásának gondolata, mivel hosszú távú befektetők, ezenkívül pénzügyi befektetőkből egyre inkább szakmai befektetőkké válnak, a család több tagja is a cégcsoportnál dolgozik.

Kovács Balázs arról is beszélt, hogy a városi- és konferenciaszállodákat üzemeltető Danubius folytatja a jelentős felújításokat. A Hilton Budapest 2018. tavaszára tervezett teljes megújulása mellett a Radisson Blu Béke Hotelben is elindítanak egy felújítási programot, ezenkívül megújítják a Hotel Helia konferenciaszintjét, valamint a Balatonon is folytatódik a szállodák rekonstrukciója.

A teljes adást ITT hallgathatják meg.