Nagyágyúk is a partnerek között

Forrás: turizmus.com

 2017. november 24. 17:46

Az MSZÉSZ hajdúszoboszlói közgyűlésén szó esett az Unilever és az E-On Hungary partnerségéről is.

A közgyűlés második napja, november 23-án a társult tagok szekciójának tanácskozásával vette kezdetét. Takács Ferenc szekcióelnök beszámolójából megtudhattuk, hogy az immáron 116 társult tag közül 41-en kiállítóként is megjelentek a Hunguest Hotel Békében.

41 társult tag állított ki a Hunguest Hotel Békében

Fotó: turizmus.co

Szó volt arról is, hogy a társult tagok szeretnének valamifajta létszámstopot, de, nem könnyű a határt meghúzni, hiszen, legalább 80 szakmát képviselnek.

Felmerült a kölcsönös kedvezmények kérdése is. A tagok jogosultak a szövetségi tagszállodák kedvezményére (50% adható a publikált tarifából), azonban, csakúgy, mint a szállodásoknak, egymás között is, tudomásul kell venniük, hogy csak a kiemelt időszakokon kívül, s csak a szabad kapacitások függvényében juthatnak hozzá ilyen szobákhoz. A társult tagoknak azt az elvárást kell betartaniuk, hogy minden ajánlatukban fel kell tüntetniük - az egyébként egyénileg megállapított - MSZÉSZ kedvezmény mértékét.

Könnyid László az MSZÉSZ elnöke is köszöntötte a szekcióülés résztvevőit, s elmondta többek között, hogy a szövetségnek nem célja a társult tagok létszámának növelése, mert szeretnék valóban kiemelten kedvezményes helyzetbe hozni ezeket a vállalkozásokat.

A szövetség elnöke elmondta azt is, hogy az MSZÉSZ arra törekszik, hogy ne csak a tagszállodák, hanem a társult tagok is részesüljenek az elérhető kedvezményekből, s kiemelt példaként említette az E-On Hungary-t, amely, rendkívüli kedvezménnyel biztosít majd energiát úgy a szállodáknak, mind a beszállító szolgáltatóknak.

Az elnök szólt az UNILEVER partnerségéről is, amely, termékei révén minőségi megoldásokat kínál a munkaerőhiányban szenvedő szállodáknak és éttermeknek.

Könnyid László azt is kifejtette, hogy az MSZÉSZ következetesen kiáll javaslata mellett, miszerint a HOTELSTARS minősítést tegyék kötelezővé valamennyi magyarországi szálloda számára, s ha ez megvalósul, akkor újabb, jelentős piac nyílhat meg a társult tagok előtt.

A 2018. évi régióülések menetrendjére vonatkozó kérdésre Könnyid László azt a választ adta, hogy tavasszal, a Sirha rendezvényen kerül sor a budapesti régió ülésére, a többire azonban vélhetően ősszel, a tisztújító közgyűlést megelőzően kerül majd sor.